Articolul precedentCarul Mare
  Articolul următorHitehagyás és pusztulás

  Pace în necazuri

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”. (Ioan 16:33)

  Domnul Isus a spus aceste cuvinte în apropierea despărțirii Sale de ucenici. Au fost cuvinte de rămas bun și de îmbărbătare pentru luptele lor viitoare. Fără să mai vorbească în pilde, le-a spus în mod clar ucenicilor că vor avea necazuri; și El a avut necazuri. Viața trăită cu Isus nu înseamnă lipsa necazurilor, ci pace în necazuri.

  Mielul Sfânt, care ne-a salvat, ne îndeamnă din nou să apelăm la El atunci când norii negrii se întind deasupra noastră, împiedicând soarele să pătrundă; ne cheamă să Îi cerem ajutorul atunci când lumea, cu ale ei greutăți și încercări, se află la un pas să ne doboare. Îmbrăcați în armura Duhului Sfânt și prin comuniunea cu Domnului Isus, care a biruit înaintea noastră, vom avea acea pace care vine din credința că războiul a fost deja câștigat (chiar dacă încă suntem pe câmpul de bătaie și avem necazuri). Dar de ce suntem întunecați uneori, ca cerul plin de nori negri? Pentru că suntem luați de valul firii pământești, și trași în adâncul necazurilor, unde vârtejul și puterea lor ne împiedică să ieșim. Dar dacă ne încredem în Cel care a spus că a biruit lumea, atunci pacea Sa ne va cuprinde sufletele, iar dragostea Sa ne va încălzi.

  Vor fi multe încercări, multe ispite care ne așteaptă la tot pasul, iar firea pământească așteaptă și ea cu nerăbdare momentul său de grație în care să își facă apariția. Noi nu putem lupta singuri, fiind slabi și atrași de aceste lucruri ale păcatului, dar alături de Mântuitorul vom birui și noi lumea, ispitele ei și necazurile. Cu El vom fii biruitori, iar pacea noastră va fi în El.

  Domnul Isus este cel mai bun prieten al oamenilor, care ne cheamă să biruim alături de El. Roagă-te astăzi ca El să îți dea pacea, nu neapărat după cum ți-ai dori tu, ci după voia Lui.

  Nicolae Gabriel Daniel, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Cătălina

  Blândețeaa voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Era o zi...

  Brandul tău

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Un procent din...

  Pot să fiu mai blând?

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Ne scuzăm uneori...

  Nimic sau Totul

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Putem stabili încă...

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...