Articolul precedentCarul Mare
  Articolul următorHitehagyás és pusztulás

  Pace în necazuri

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”. (Ioan 16:33)

  Domnul Isus a spus aceste cuvinte în apropierea despărțirii Sale de ucenici. Au fost cuvinte de rămas bun și de îmbărbătare pentru luptele lor viitoare. Fără să mai vorbească în pilde, le-a spus în mod clar ucenicilor că vor avea necazuri; și El a avut necazuri. Viața trăită cu Isus nu înseamnă lipsa necazurilor, ci pace în necazuri.

  Mielul Sfânt, care ne-a salvat, ne îndeamnă din nou să apelăm la El atunci când norii negrii se întind deasupra noastră, împiedicând soarele să pătrundă; ne cheamă să Îi cerem ajutorul atunci când lumea, cu ale ei greutăți și încercări, se află la un pas să ne doboare. Îmbrăcați în armura Duhului Sfânt și prin comuniunea cu Domnului Isus, care a biruit înaintea noastră, vom avea acea pace care vine din credința că războiul a fost deja câștigat (chiar dacă încă suntem pe câmpul de bătaie și avem necazuri). Dar de ce suntem întunecați uneori, ca cerul plin de nori negri? Pentru că suntem luați de valul firii pământești, și trași în adâncul necazurilor, unde vârtejul și puterea lor ne împiedică să ieșim. Dar dacă ne încredem în Cel care a spus că a biruit lumea, atunci pacea Sa ne va cuprinde sufletele, iar dragostea Sa ne va încălzi.

  Vor fi multe încercări, multe ispite care ne așteaptă la tot pasul, iar firea pământească așteaptă și ea cu nerăbdare momentul său de grație în care să își facă apariția. Noi nu putem lupta singuri, fiind slabi și atrași de aceste lucruri ale păcatului, dar alături de Mântuitorul vom birui și noi lumea, ispitele ei și necazurile. Cu El vom fii biruitori, iar pacea noastră va fi în El.

  Domnul Isus este cel mai bun prieten al oamenilor, care ne cheamă să biruim alături de El. Roagă-te astăzi ca El să îți dea pacea, nu neapărat după cum ți-ai dori tu, ci după voia Lui.

  Nicolae Gabriel Daniel, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...