Articolul precedentTelefonul exploziv
  Articolul următorTudnunk kell, mi az igazság

  Pace… pe timp de criză

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”. (Ioan 16:33)

  „Să aveți pace în Mine”… Poate vă puneți întrebarea „cum să am pace, când în jurul meu se întâmplă și lucruri neplăcute?”
  În Evanghelia lui Ioan, de la cap.14 până la terminarea cap.16, Isus, de 8 ori repetă afirmația „V-am spus…”

  Ultima încurajare din ciclul acesta este chiar versetul de azi. Învățătorul și-a pregătit ucenicii pentru perioada grea care urma să vină, atrăgându-le atenția, să aibă pace în El, chiar dacă vor apărea necazuri în viețile lor. La numai câteva ore după ce Isus i-a încurajat pe ucenici și s-a rugat pentru ei, urma să aibă parte de greutăți, dar având pacea Sa, și ei puteau fi biruitori.

  Uneori te simți copleșit de „furtunile” care apar pe neașteptate? Te invit să-ți amintești de încurajările lui Isus, îndeosebi de cele din versetul de azi. Cu El și prin El avem parte de biruință și pacea Sa se revarsă în inimile noastre.

  Îmi place mult o ilustrație pe care am citit-o mai demult, dar de care îmi amintesc adeseori cu drag:

  „Un rege oferea un premiu mare acelui artist care putea să exprime într-un tablou pacea perfectă. Mulți artiști au încercat… Regele a privit și a admirat toate picturile, dar cel mai mult i-au plăcut doar două tablouri.

  Primul reprezenta un lac foarte liniștit. Acest lac era o oglindă perfectă în care se reflectau în pace munții care îl înconjurau. Deasupra era un cer foarte albastru cu câțiva delicați nori albi.

  În cel de-al doilea tablou apăreau niște munți. Dar aceștia erau prăpăstioși și dezgoliți. Deasupra era un cer furios din care se dezlănțuia o furtună aprigă cu fulgere și tunete. Această priveliște nu părea deloc pacifică. Dar, privind cu atenție, regele a observat că în spatele cascadei era un pomișor delicat care creștea într-o fisură a stâncii. În acest copac era un cuib. Acolo, în mijlocul unui urlet al violenței căderi de ape, era așezată liniștită o pasăre în cuibul ei… Pacea perfectă…”

  Cred că vă dați seama că regele a ales cea de-a două pictură. Vă las să vă gândiți, de ce a procedat așa…

  Csete Csilla – Edith, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Cătălina

  Blândețeaa voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Era o zi...

  Brandul tău

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Un procent din...

  Pot să fiu mai blând?

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Ne scuzăm uneori...

  Nimic sau Totul

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Putem stabili încă...

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...