Articolul precedentTelefonul exploziv
  Articolul următorTudnunk kell, mi az igazság

  Pace… pe timp de criză

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”. (Ioan 16:33)

  „Să aveți pace în Mine”… Poate vă puneți întrebarea „cum să am pace, când în jurul meu se întâmplă și lucruri neplăcute?”
  În Evanghelia lui Ioan, de la cap.14 până la terminarea cap.16, Isus, de 8 ori repetă afirmația „V-am spus…”

  Ultima încurajare din ciclul acesta este chiar versetul de azi. Învățătorul și-a pregătit ucenicii pentru perioada grea care urma să vină, atrăgându-le atenția, să aibă pace în El, chiar dacă vor apărea necazuri în viețile lor. La numai câteva ore după ce Isus i-a încurajat pe ucenici și s-a rugat pentru ei, urma să aibă parte de greutăți, dar având pacea Sa, și ei puteau fi biruitori.

  Uneori te simți copleșit de „furtunile” care apar pe neașteptate? Te invit să-ți amintești de încurajările lui Isus, îndeosebi de cele din versetul de azi. Cu El și prin El avem parte de biruință și pacea Sa se revarsă în inimile noastre.

  Îmi place mult o ilustrație pe care am citit-o mai demult, dar de care îmi amintesc adeseori cu drag:

  „Un rege oferea un premiu mare acelui artist care putea să exprime într-un tablou pacea perfectă. Mulți artiști au încercat… Regele a privit și a admirat toate picturile, dar cel mai mult i-au plăcut doar două tablouri.

  Primul reprezenta un lac foarte liniștit. Acest lac era o oglindă perfectă în care se reflectau în pace munții care îl înconjurau. Deasupra era un cer foarte albastru cu câțiva delicați nori albi.

  În cel de-al doilea tablou apăreau niște munți. Dar aceștia erau prăpăstioși și dezgoliți. Deasupra era un cer furios din care se dezlănțuia o furtună aprigă cu fulgere și tunete. Această priveliște nu părea deloc pacifică. Dar, privind cu atenție, regele a observat că în spatele cascadei era un pomișor delicat care creștea într-o fisură a stâncii. În acest copac era un cuib. Acolo, în mijlocul unui urlet al violenței căderi de ape, era așezată liniștită o pasăre în cuibul ei… Pacea perfectă…”

  Cred că vă dați seama că regele a ales cea de-a două pictură. Vă las să vă gândiți, de ce a procedat așa…

  Csete Csilla – Edith, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...