Călăuzit pe drumul vieții

    V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”. (Ioan 16:33)

    Majoritatea ne-am confruntat în viață cu situații excepționale, noi. (Mai ales în ultimul an de zile) De cele mai multe ori, dacă stai în fața unui eveniment despre care nu știi nimic și totul îți este necunoscut, nu mai ai aceeași încredere.

    Lucrul cel mai neplăcut este că neîncrederea ne poate conduce la necredința în Dumnezeu. Mai apoi necredința în Dumnezeu ajunge la disperare. Și așa se naște frica constantă pe care o putem simți chiar zi de zi.

    Însă TU și CU MINE avem un mare avantaj: Isus ne-a făgăduit că ne da va da pacea, în locul tulburării.

    Amintește-ți/imaginează-ți o drumeție cu familia sau grupa explo. Instructorul/părintele îl va simboliza pe Isus. El este primul care vede obstacolele, anticipează pericolele și trece peste toate. Noi, ca exploratori, pășim exact pe urmele liderului nostru. Dacă ne abatem la stânga și la dreapta, se prea poate să avem surprize, dar atâta timp cât alegem să îi urmăm exemplul, putem fi liniștiți căci El a trecut peste toate și ne ghidează și ne noi.

    Deci cum ar trebui să arate viața noastră dacă privim constant înainte și ni-l luăm ca reper pe Isus?

    Mintea noastră să nu uite cuvintele: „Îndrăzniți, Eu am biruit lumea!!! Și inima să se îmbărbăteze.

    Raisa Semeniuc, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

    Explo
    Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

    Din aceeași categorie

    Ai grijă! E o capcană!

    Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

    Cine Ești ?

    Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

    La umbra Celui atotputernic

    "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

    Dincolo de drame

    "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

    Publicate astăzi

    Ridică-te și mergi mai departe!

    Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

    De ce cântă păsările din colivie

    Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

    Împărat al cerului

    Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

    A mennyei örökség

    „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

    Cine Ești ?

    Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....