Omul de bine-biruitorul

V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”. (Ioan 16:33)

Se povestește că un măgar bătrân, a căzut într-o fântână(părăsită, fără apă) și a început să ragă cât putea de tare. Stăpânul, văzând că nu poate să-l scoată, după câteva încercări s-a hotărât să-l acopere cu pământ; doar așa va tăcea. A chemat câțiva vecini și aruncau pământ cu lopețile, în fântână.

După ceva timp s-au trezit cu măgarul la suprafață. În timp ce aruncau pământ, măgarul se scutura și așa s-a umplut fântâna și a putut ieși. E ușor a te lamenta, a bate cu piciorul, a fi nemulțumit, dar pentru a răbda, îți trebuie curaj.

Dacă ar fi totul frumos, fără probleme, cum am putea să ne formăm caractere pentru cer? Adevărata putere stă în a răbda necazul – biruința se obține doar când avem pace și îndrăznim să rezistăm. Atunci când colegii râd de tine, vorbesc urât, sau alte persoane te nedreptățesc -îndrăznește ”scutură pământul” (ca măgarul)-rabdă așa cum a răbdat Isus.

El nu te-a lăsat să fii surprins de încercări și greutăți, te-a avertizat de la început. Privește la Isus, Răscumpărătorul tău, fii vesel, bucură-te. El te-a invitat să vii la El cu toate poverile și necazurile tale. Nu te lăsa niciodată descurajat! Trăiește pentru Isus. Fă-ți din servirea lui Dumnezeu ocupația ta, iar la sfârșit de cale, după ce am răbdat, am biruit totul, să putem cânta Imnul național al Patriei de Sus, împreună cu toți mântuiții. Vrei și tu?

Zina Pîrvu, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor