Articolul precedentSfeșnicul cu șapte brațe
  Articolul următorA korai és a késői eső

  Omul de bine-biruitorul

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”. (Ioan 16:33)

  Se povestește că un măgar bătrân, a căzut într-o fântână(părăsită, fără apă) și a început să ragă cât putea de tare. Stăpânul, văzând că nu poate să-l scoată, după câteva încercări s-a hotărât să-l acopere cu pământ; doar așa va tăcea. A chemat câțiva vecini și aruncau pământ cu lopețile, în fântână.

  După ceva timp s-au trezit cu măgarul la suprafață. În timp ce aruncau pământ, măgarul se scutura și așa s-a umplut fântâna și a putut ieși. E ușor a te lamenta, a bate cu piciorul, a fi nemulțumit, dar pentru a răbda, îți trebuie curaj.

  Dacă ar fi totul frumos, fără probleme, cum am putea să ne formăm caractere pentru cer? Adevărata putere stă în a răbda necazul – biruința se obține doar când avem pace și îndrăznim să rezistăm. Atunci când colegii râd de tine, vorbesc urât, sau alte persoane te nedreptățesc -îndrăznește ”scutură pământul” (ca măgarul)-rabdă așa cum a răbdat Isus.

  El nu te-a lăsat să fii surprins de încercări și greutăți, te-a avertizat de la început. Privește la Isus, Răscumpărătorul tău, fii vesel, bucură-te. El te-a invitat să vii la El cu toate poverile și necazurile tale. Nu te lăsa niciodată descurajat! Trăiește pentru Isus. Fă-ți din servirea lui Dumnezeu ocupația ta, iar la sfârșit de cale, după ce am răbdat, am biruit totul, să putem cânta Imnul național al Patriei de Sus, împreună cu toți mântuiții. Vrei și tu?

  Zina Pîrvu, Ghid Asistent – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....