Articolul precedentAl șaptelea conciliu ecumenic
  Articolul următorIdeje felébredni!

  Aceste lucruri

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”. (Ioan 16:33)

  Versetul de mai sus reprezintă încheierea discuției pe care Isus a avut-o cu ucenicii în camera de sus, în seara de dinaintea răstignirii. A fost o discuție lungă, plină de solemnitate, uneori chiar apăsătoare; o discuție tulburătoare dar și plină de asigurări. În cadrul acelei discuții, cei 11 ucenici rămași cu Isus până la finalul întâlnirii, aflaseră că prietenul și învățătorul lor urma să plece. Pentru a nu fi cuprinși de tulburare, pentru a avea pace, trebuia să țină minte câteva lucruri dezvoltate pe larg în cadrul acelei discuții, lucruri pe care orice urmaș al lui Isus are nevoie să și le amintească mereu. Iată patru aspecte esențiale vieții de credință:

  – Să nu vi se tulbure inima. Mă voi întoarce. Ucenicii lui Hristos au promisiunea reîntâlnirii cu Domnul. Promisiunea unei reuniuni care va dura cât veșnicia. Da, Isus Mântuitorul, s-a înălțat la cer. Dar urmează să se întoarcă, pentru a-i lua acasă pe toți cei care Îl iubesc și Îl ascultă.

  – Dacă veți cere ceva în Numele Meu, voi face. Ucenicii L-au văzut pe Isus făcând multe lucruri miraculoase. L-au văzut redând vederea orbilor, curățindu-i pe leproși, dând iertare celor apăsați de vină, eliberându-i pe cei posedați de demoni, redând vigoare celor paralizați… Isus urma că continue să lucreze în viața copiilor Săi, ca răspuns la rugăciunile lor.

  – Rămâneți în Mine și eu voi rămâne în voi. Deși Isus avea să se înalțe la Tatăl, deși legătura fizică dintre El și ucenicii săi urma să fie ruptă, relația avea să continue și chiar să se adâncească. Cei care aveau să rămână în Isus Hristos, urma să rămână în dragostea Sa și să aducă multă roadă.

  – Va veni Mângâietorul, Duhul adevărului. Duhul Sfânt este cel mai prețios dar pe care cerul îl putea face urmașilor credincioși ai lui Hristos. Deși Isus ne reușise să-i conducă în tot adevărul, fiindcă erau multe lucruri pe care nu le puteau purta, Duhul Sfânt avea să-i lumineze tot mai mult.

  Iulian Condrachi, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....