Articolul precedentAl șaptelea simț?
  Articolul următorA megpróbáltatás óráiban

  Îndrăznește să crezi!

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea”. (Ioan 16:33)

  Eram o familie mare, in care eu eram mezina. Trăiam in comunism, pâinea o puteam cumpăra pe cartelă, era raționalizată, unt prindeam foarte rar de cumpărat iar bananele și portocalele erau o delicatesă de sărbători. Cu toate acestea eram fericiți, aveam o grădină mare pe care o cultiva mama, iar noi eram ajutoarele ei de nădejde.

  Munceam, dar eram fericiți, mai apucam seara să ne jucăm și de-a v-ați ascunselea, asta ieșind pe furiș din casă, ca nu cumva să ne mai dea mama ceva de lucru și să nu mai apucăm la joacă. Știam că nu va dura mult și mama va observa lipsa noastră și va veni să ne strige în casă. Nu ne-a lipsit niciodată hrana de pe masă, iar Sabatele erau pline de oaspeți cu care împărțeam bucuroși tot ce aveam. Eram în clasa a XI-a când pot afirma că au început cu adevărat necazurile. Fratele meu mai mare cu 15 ani a fost diagnosticat cu o boală incurabilă și suferea cumplit. La scurt timp s-a stins. După câțiva ani s-a îmbolnăvit mama, mai apoi tata și simțeam că parcă nu se mai termină.

  Chiar dacă fiecare pierdere a durut cumplit de fiecare data Dumnezeu a echilibrat balanța cu o promisiune. Îmi aduc aminte că la finalul anul în care l-am pierdut pe fratele meu mi-a venit o făgăduință din Iov 19: 25-27 “ Dar știu că răscumpărătorul meu este viu și că se va ridica la urmă pe pământ…ochii mei Îl vor vedea, și nu al altuia”. Poate și tu întimpini necazuri, poate și tu ai pierdut pe cineva drag și doare dar niciodată nu uita: El promite să îți fie alături, și te va ajuta să fii biruitor. Trebuie doar să îndrăznești să crezi în promisiunile Sale și vei avea PACE.

  Laura Szász Geröcs, Director Exploratori – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...