Articolul precedentPorunca a opta
  Articolul următorKrisztus által boldogok lehetünk

  „Nu poți fără El!”

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți”. (Fapte 4:12)

  O fetiță creștină a fost întrebată de un adult necreștin cum poate Isus Hristos să locuiască, în același timp, în inimile tuturor creștinilor. După câteva momente de aparentă derută, fetița a întrebat: „Câte ferestre există în orașul nostru?” „Mii de ferestre” i s-a răspuns. „Bine, dar câți sori există?” „Evident că unul!” „Ei vezi” a continuat fetița, „soarele poate intra în același timp în atâtea case și Isus să nu poată?” 

  Avem nevoie de mântuire. Pentru că suntem păcătoși, suntem pierduți, dacă nu ar interveni Dumnezeu în favoarea noastră. Și a făcut-o. Isus S-a coborât la noi, Și-a dat viața din dragoste ca jertfă de ispășire pentru păcatele noastre, și ne-a dat în dar mântuirea. Dar trebuie să recunoști că ai nevoie de El și să accepți, prin credință, iertarea Lui. 

  Nu e rușinos să recunoști că ai păcătuit și să te rogi lui Dumnezeu: „Doamne, te rog, iartă-mă, căci astăzi m-am purtat urât cu prietenii mei, căci mi-am mințit părinții, că…”, dacă ai făcut astfel de lucruri. Isus este gata să ierte și să-ți dea pacea. Ia decizia să te dedici Lui! Alege să fii mântuit! 

  Un autor necunoscut scria: „Unii oameni nu-L găsesc pe Dumnezeu din aceleași motive pentru care hoții nu-i găsesc pe polițiști.” Poate zâmbești. Dar cine fuge de Dumnezeu, cine nu vrea să-L întâlnească, nu are cum să-L găsească. Deși El este atât de aproape de fiecare dintre noi. Ne vorbește prin viața Lui, prin Sfânta Scriptură, prin natură, prin providența Lui.

  Dacă nu este sub cer un alt Nume în care trebuie să fim mântuiți, atunci oricine proclamă mântuirea prin altceva sau altcineva, în afară de Isus Hristos, se minte pe sine și duce în eroare și pe alții. Ai grijă deci, din ce surse te informezi, ce voce asculți, pe cine urmezi! Dacă vrei, Isus poate intra astăzi în inima ta, în viața ta, cu mântuirea Lui!

  Petreacă Vali, Pastor – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Cătălina

  Blândețeaa voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Era o zi...

  Brandul tău

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Un procent din...

  Pot să fiu mai blând?

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Ne scuzăm uneori...

  Nimic sau Totul

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Putem stabili încă...

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...