Articolul precedentPorunca a opta
  Articolul următorKrisztus által boldogok lehetünk

  „Nu poți fără El!”

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți”. (Fapte 4:12)

  O fetiță creștină a fost întrebată de un adult necreștin cum poate Isus Hristos să locuiască, în același timp, în inimile tuturor creștinilor. După câteva momente de aparentă derută, fetița a întrebat: „Câte ferestre există în orașul nostru?” „Mii de ferestre” i s-a răspuns. „Bine, dar câți sori există?” „Evident că unul!” „Ei vezi” a continuat fetița, „soarele poate intra în același timp în atâtea case și Isus să nu poată?” 

  Avem nevoie de mântuire. Pentru că suntem păcătoși, suntem pierduți, dacă nu ar interveni Dumnezeu în favoarea noastră. Și a făcut-o. Isus S-a coborât la noi, Și-a dat viața din dragoste ca jertfă de ispășire pentru păcatele noastre, și ne-a dat în dar mântuirea. Dar trebuie să recunoști că ai nevoie de El și să accepți, prin credință, iertarea Lui. 

  Nu e rușinos să recunoști că ai păcătuit și să te rogi lui Dumnezeu: „Doamne, te rog, iartă-mă, căci astăzi m-am purtat urât cu prietenii mei, căci mi-am mințit părinții, că…”, dacă ai făcut astfel de lucruri. Isus este gata să ierte și să-ți dea pacea. Ia decizia să te dedici Lui! Alege să fii mântuit! 

  Un autor necunoscut scria: „Unii oameni nu-L găsesc pe Dumnezeu din aceleași motive pentru care hoții nu-i găsesc pe polițiști.” Poate zâmbești. Dar cine fuge de Dumnezeu, cine nu vrea să-L întâlnească, nu are cum să-L găsească. Deși El este atât de aproape de fiecare dintre noi. Ne vorbește prin viața Lui, prin Sfânta Scriptură, prin natură, prin providența Lui.

  Dacă nu este sub cer un alt Nume în care trebuie să fim mântuiți, atunci oricine proclamă mântuirea prin altceva sau altcineva, în afară de Isus Hristos, se minte pe sine și duce în eroare și pe alții. Ai grijă deci, din ce surse te informezi, ce voce asculți, pe cine urmezi! Dacă vrei, Isus poate intra astăzi în inima ta, în viața ta, cu mântuirea Lui!

  Petreacă Vali, Pastor – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...