Incomparabilul Isus

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți”. (Fapte 4:12)

  Care este povestea ta preferată? Sau care este cea mai frumoasă poveste pe care o știi? Dacă ar fi să facem o analiză comparând legendele, mitologiile, istoriile oamenilor mari, care dintre acestea te atrage cel mai mult? Dacă ai putea să-ți alegi ca prieten un personaj istoric, pe cine ai alege?

  Aflăm în paginile Bibliei, că în urmă cu 2000 de ani a trăit printre oameni un om foarte interesant. Era Dumnezeu, dar a ales să fie și om. Era cel mai bogat, dar a ales să fie sărac. Era cel mai frumos, dar a ajuns să fie cel mai urât (Isaia 53). Era cel mai slăvit, dar a ajuns să fie cel mai disprețuit. Era cel mai iubit din locul de unde a venit, dar a ajuns să fie cel mai urât pe acest pământ. Era viața și a ales moartea.

  Și paradoxal, toate aceste lucruri le-a acceptat din iubire pentru noi. Oamenii, în loc să primească iubirea Lui, care ne-ar fi adus eliberarea, au ales să-L ucidă. „Să fie răstignit!” a strigat marea gloată. Creatorul se lasă pălmuit, scuipat, biciuit, batjocorit și în final răstignit de creatură. Inadmisibil! Dar Isus acceptă toate acestea din iubire pentru noi. Ceea ce depășește orice limită a sublimului este că toate acestea, Isus a ales să le parcurgă pentru a scrie mântuirea mea și mântuirea ta. Din dragoste pentru noi, scrie, prin viața lui, cea mai frumoasă istorie care se va putea auzi de-a lungul veșniciei în Univers.

  Hristos iubește cum nu a iubit nimeni și Se jertfește cum nu s-a jertfit nimeni. De ce? Pentru că iubește, mă iubește și te iubește. Datorită acestui fapt, nu există un nume mai frumos ca Numele Lui. Iar mântuirea este scrisă doar de acest Nume si doar sub acest Nume. Doar prin Isus. Ne-a scris istoria eliberării pe dealul Golgotei. Ne-a mântuit prin viața și prin moartea Lui. Ne-a mântuit murind în locul nostru. Iar astăzi dorește să-ți fie Prieten. Prieten cu cel mai mare făuritor de povești ale iubirii. Prieten cu Mântuitorul. Prieten cu cel care iubește până la capăt. Prieten cu Isus.

  Pisuc Benone, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...