Incomparabilul Isus

  „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți”. (Fapte 4:12)

  Care este povestea ta preferată? Sau care este cea mai frumoasă poveste pe care o știi? Dacă ar fi să facem o analiză comparând legendele, mitologiile, istoriile oamenilor mari, care dintre acestea te atrage cel mai mult? Dacă ai putea să-ți alegi ca prieten un personaj istoric, pe cine ai alege?

  Aflăm în paginile Bibliei, că în urmă cu 2000 de ani a trăit printre oameni un om foarte interesant. Era Dumnezeu, dar a ales să fie și om. Era cel mai bogat, dar a ales să fie sărac. Era cel mai frumos, dar a ajuns să fie cel mai urât (Isaia 53). Era cel mai slăvit, dar a ajuns să fie cel mai disprețuit. Era cel mai iubit din locul de unde a venit, dar a ajuns să fie cel mai urât pe acest pământ. Era viața și a ales moartea.

  Și paradoxal, toate aceste lucruri le-a acceptat din iubire pentru noi. Oamenii, în loc să primească iubirea Lui, care ne-ar fi adus eliberarea, au ales să-L ucidă. „Să fie răstignit!” a strigat marea gloată. Creatorul se lasă pălmuit, scuipat, biciuit, batjocorit și în final răstignit de creatură. Inadmisibil! Dar Isus acceptă toate acestea din iubire pentru noi. Ceea ce depășește orice limită a sublimului este că toate acestea, Isus a ales să le parcurgă pentru a scrie mântuirea mea și mântuirea ta. Din dragoste pentru noi, scrie, prin viața lui, cea mai frumoasă istorie care se va putea auzi de-a lungul veșniciei în Univers.

  Hristos iubește cum nu a iubit nimeni și Se jertfește cum nu s-a jertfit nimeni. De ce? Pentru că iubește, mă iubește și te iubește. Datorită acestui fapt, nu există un nume mai frumos ca Numele Lui. Iar mântuirea este scrisă doar de acest Nume si doar sub acest Nume. Doar prin Isus. Ne-a scris istoria eliberării pe dealul Golgotei. Ne-a mântuit prin viața și prin moartea Lui. Ne-a mântuit murind în locul nostru. Iar astăzi dorește să-ți fie Prieten. Prieten cu cel mai mare făuritor de povești ale iubirii. Prieten cu Mântuitorul. Prieten cu cel care iubește până la capăt. Prieten cu Isus.

  Pisuc Benone, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Cătălina

  Blândețeaa voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Era o zi...

  Brandul tău

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Un procent din...

  Pot să fiu mai blând?

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Ne scuzăm uneori...

  Nimic sau Totul

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Putem stabili încă...

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...