Ești a Lui de două ori

„În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți”. (Fapte 4:12)

În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este supt soare niciun alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți. (Faptele apostolilor 4:12)
Într-o zi, un băiat se juca în atelierul tatălui său construind o mică barcă cu pânze. A construit barca, a făcut ultimele retușuri, și apoi i-a aplicat un strat de vopsea. Era frumoasă. A luat barca și în grabă a mers lângă lac. Acolo cu grijă a așezat bărcuța pe apa sperând că va pluti. Totul mergea de minune, dar bărcuța se îndepărta încet de țărm. În zadar băiatul aștepta să se întâmple ceva care să o aducă înapoi, curenții o duceau tot mai departe. Când deja nu o mai vedea, deznădăjduit și plin de lacrimi pe obraz aleargă acasă în brațele mamei. 

Câteva zile mai târziu plimbându-se prin oraș a văzut o bărcuță într-o vitrină. Era barca lui. A intrat repede în magazin, a luat bărcuța si i-a spus vânzătorului că era barca lui. Cineva o găsise lângă lac și o adusese la magazin. În zadar i-a arătat inițialele numelui său scrise pe unul dintre catargele bărcuței. Singurul mod de a o recupera era de a o cumpăra. Zis și făcut băiatul nostru s-a pus pe treabă și fiecare bănuț pe care îl câștiga îl punea în pușculiță.

Câteva săptămâni mai târziu cu muncă grea, a reușit să adune suficienți bani pentru a cumpăra barca. Bucuros a alergat la magazin și a plătit pentru a primi bărcuța care avea numele lui pe ea.

Ieșind pe ușa magazinului el a exclamat: „Ești barca mea. O dată pentru că eu te-am făcut, și apoi ești a mea pentru că te-am cumpărat.”

Nu știu cum este viața ta acum. Doar tu știi dacă vrei ca ceva să se schimbe în viața ta. Este cineva care își dorește salvarea ta. Își dorește ca tu să ai o viață mai frumoasă aici, și apoi să o ai pentru veșnicie în ceruri. Este Isus. El cel care te-a făcut, a și murit ca tu să poți fi salvat. A plătit prețul tuturor năzdrăvăniilor pe care tu le-ai făcut, și își dorește să te aibă doar pentru el, la fel cum băiatul avea barca. Tot ce trebuie să faci este să îl iubești.

Adrian Pașca, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor