Articolul precedentMotor V8 HEMI
  Articolul următorAz egész ember megszentelődése

  Să crești – asta e menirea ta!

  „Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

  Obiectivul pe care îl propune textul este „să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu”, iar strategia pentru atingerea obiectivului este exprimată printr-o antiteză cu următorii termeni: „să nu vă potriviți veacului acestuia” și „să vă prefaceți prin înnoirea minții”.

  Primul termen al antitezei nu propune o atitudine de respingere din capul locului a tot ceea ce este modern! Acest principiu nu încurajează anacronismul; multe persoane religioase de-a lungul secolelor au înțeles că „sfințenia” presupune cu necesitate rămânerea în urmă cu cel puțin 50 de ani din punct de vedere intelectual, științific și tehnic… Principiul „nepotrivirii chipului veacului acestuia” are în vedere standardul moral și spiritual mai înalt al Împărăției lui Dumnezeu. Deci, Pavel nu spune că tot ce este modern este păcătos, ci că standardele seculare nu trebuie luate ca reper!

  Cum putem, totuși, să știm după ce să ne orientăm? Aici intervine cel de-al doilea termen al antitezei: „Să vă prefaceți…”. Evident că sensul expresiei nu se referă la atitudinea de prefăcătorie ci la procesul de transformare! Iar transformarea are loc la nivelul minții și se realizează prin „înnoirea” acesteia. Ideea de „înnoire” indică un proces continuu, dinamic, nu un eveniment punctual, static.

  În timp ce „chipul veacului” înseamnă conformarea la un anumit standard, „prefacerea” presupune înnoire continuă, „upgradare” permanentă. Identificarea voii lui Dumnezeu se poate realiza numai în contextul disponibilității de a ne transforma permanent, de a crește continuu.

  În timp ce „chipul veacului acestuia” presupune alinierea și nivelarea tuturor după o măsură procustiană, Dumnezeu ne cheamă la individualitate, la dezvoltare permanentă calibrată pe însușirile unice ale fiecăruia dintre noi, la o relație personalizată cu Dumnezeu.

  Hotărăște astăzi să respingi orice paradigmă care îți propune plafonarea conformistă și alege chemarea mai înaltă a lui Dumnezeu la înnoire permanentă!

  Danubian Modoran, Pastor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....