Articolul precedentOpt oameni în corabie
  Articolul următorIsten törvényével összhangban

  Care este secretul pentru o alegere corectă?

  „Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

  Acesta este unul din versetele biblice care m-a marcat cel mai mult de-a lungul vieţii mele de credinţă. Se poate vorbi foarte mult pe marginea lui. De exemplu, când Pavel a scris, vorbea despre veacul în care trăia el, dar parcă ar fi scris special acest verset nouă, generațiilor viitoare.

  Azi aleg să vorbesc despre partea a doua a versetului. „să vă prefaceţi,… deosebi… voia lui Dumnezeu… plăcută şi desăvârşită”. Aici Pavel nu vorbeşte despre a ne retrage din mijlocul oamenilor, pentru a fi feriţi de ispite sau de păcate. Vorbește despre a ne descurca în mijlocul lor.

  Trebuie să învăţăm să alegem cu înţelepciune. Putem învăţa această lecţie cel mai bine de la natură, dacă observăm cu atenţie. Te-ai întrebat vreodată de ce leul ataca cel mai slab sau neputincios exemplar din turmă? Sau de ce râsul ataca doar vietăţi mici? Sau de ce veveriţa alege doar alune sau nuci sănătoase? Pentru că îşi cântăresc cu atenţie şansele. Ai fost vreodată tentat să participi cu colegii sau cu prietenii la o petrecere, sau o activitate a „veacului acestuia” cu gândul că îi vei influenţa în bine? Ai cântărit bine înainte şansele? De obicei ei sunt mai mulţi. Iar şansele tale scad proporţional cu numărul lor.

  În acest verset ni se cere să deosebim „bine voia lui Dumnezeu”. De cele mai multe ori, noi ştim foarte clar voia Lui şi cu toate acestea, mai întrebăm în rugăciunile noastre dacă avem voie. Provocarea mea pentru această zi este de a învăţa pe de rost acest verset. Iar atunci când avem o dilemă, pe orice subiect ar fi ea, doar să repetăm versetul în gând, conştientizându-l. Vom primi lumina!

  Ciutan Remus Florin, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...