Contra curentului

  „Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

  Cât de ușor este să mergi contra curentului? De exemplu, dacă toți colegii tăi se hotărăsc să chiulească de la ora de matematică, e ușor sau greu să rămâi în clasă? Din spirit de „colegialitate”, o să ți se spună că trebuie să faci ca toți ceilalți! Nu poți fi tu singur mai bun! Vei deveni ciudatul și tocilarul clasei. Eu m-am speriat odată la gândul acesta și m-am conformat cu clasa care a chiulit de la ora de istorie! 

  Probabil ai auzit de eroul Desmond Doss. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, tânărul Desmond s-a înrolat în armată, însă încă de la început, s-a împotrivit curentului! Fiind adventist de Ziua a Șaptea, și-a anunțat superiorii că el nu acceptă să poarte armă, deoarece nu poate ucide. Această hotărâre a atras privirele rele ale superiorilor și batjocura tovarășilor soldați. În cele din urmă, a fost acceptat ca infirmier medical în prima linie din front. Era în cel mai fierbinte loc al războiului, fără armă și protecție. Extrem de curajos și cu o credință de neclintit, i-a scos pe oamenii răniți și căzuți din calea gloanțelor și a morții, le-a oferit primul ajutor și i-a dus la centrul medical improvizat pe front. Între cei salvați de el au fost și cei care l-au batjocorit și chiar inamici! Dacă în momentul înrolării în armată a fost taxat aspru pentru credința lui, la finalul războiului soldatul care nu s-a potrivit „chipului veacului acestuia” a primit de două ori Medalia Stelei de Bronz pentru merite deosebite în salvarea de vieți omenești! Viața lui a devenit subiect de carte și de film (filmul Hacksaw Ridge – Fără armă în linia întâi). 

  Poate că viața ta nu va deveni subiect de film dacă alegi să împlinești voia lui Dumnezeu. Poate nu vei fi premiat de guvern sau armată, dar răsplata cea mare este pregătită! Dumnezeu are grijă de copiii cu mintea curată. În marele război care se dă pentru mintea ta, alege armele lui Dumnezeu, care sunt dragostea, bunătatea, pacea, răbdarea, facerea de bine, înfrânarea poftelor, iubirea de oameni…

  Ai curaj!

  Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....