Extreme makeover

  „Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

  Îndrăgesc mult acest verset, este unul dintre preferatele mele! Mă grăbesc să te provoc să îl memorezi! Nu e un demers greu: ce înseamnă un verset biblic pe lângă glumele, serialele și clipurile cu care îți încarci mintea zilnic?! Îndemnul din acest text biblic e de maximă actualitate pentru timpul pe care îl trăim, timp pe care TU, TINERE, îl trăiești, croindu-ți destinul!

  Sunt mamă! Am trei fiice. A fost un timp când pe două dintre ele, cele mai mari, le duceam la școală și adesea, în acele ocazii, dimineața, sau după prânz, când ne întorceam de la școală, eram preocupată ca fetele mele „să nu se potrivească chipului veacului acestuia” și încercam să le explic care sunt adevăratele valori. Miza cea mare, în viață, este „înnoirea minții”, nu înnoirea garderobei, nu înnoirea device-urilor pe care le folosim …

  Chiar creștini fiind, fără „înnoirea minții” nimeni nu va „deosebi” cu adevărat voia divină. Va fi doar formalism și rutină, nimic profund! Îmi place emisiunea TV „Visuri la cheie” (preluare în România a originalului „Extreme makeover”) și atunci când o urmăresc, mă minunez de transformările care au loc în dreptul diferitelor case sau apartamente, cât de spectaculos poate arăta un lucru proaspăt ieșit din mâna unor profesioniști!

  În mâna lui Dumnezeu, tu poți experimenta o transformare radicală, completă! Supune-ți rațiunea, gândurile, impulsurile – cu alte cuvinte MINTEA – stăpânirii lui Hristos și vei experimenta „înnoirea”! Vei fi în stare să cunoști ce vrea Dumnezeu cu privire la tine și viața ta! Vei fi dispus să faci voia lui Hristos, vei recunoaște și vei înțelege Adevărul!

  Astăzi, la nivel mondial, se serbează ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TINERETULUI. De ziua ta, îți doresc să fii un tânăr după inima lui Dumnezeu, un tânăr „înnoit” prin putere divină, un tânăr transformat după modelul caracterului lui Isus, un tânăr diferit de „chipul veacului acestuia”! Bucură-te umblând pe calea Domnului, „cea bună, plăcută și desăvârșită”!

  Otilia Ardelean, Master Ghid – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....