Extreme makeover

„Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

Îndrăgesc mult acest verset, este unul dintre preferatele mele! Mă grăbesc să te provoc să îl memorezi! Nu e un demers greu: ce înseamnă un verset biblic pe lângă glumele, serialele și clipurile cu care îți încarci mintea zilnic?! Îndemnul din acest text biblic e de maximă actualitate pentru timpul pe care îl trăim, timp pe care TU, TINERE, îl trăiești, croindu-ți destinul!

Sunt mamă! Am trei fiice. A fost un timp când pe două dintre ele, cele mai mari, le duceam la școală și adesea, în acele ocazii, dimineața, sau după prânz, când ne întorceam de la școală, eram preocupată ca fetele mele „să nu se potrivească chipului veacului acestuia” și încercam să le explic care sunt adevăratele valori. Miza cea mare, în viață, este „înnoirea minții”, nu înnoirea garderobei, nu înnoirea device-urilor pe care le folosim …

Chiar creștini fiind, fără „înnoirea minții” nimeni nu va „deosebi” cu adevărat voia divină. Va fi doar formalism și rutină, nimic profund! Îmi place emisiunea TV „Visuri la cheie” (preluare în România a originalului „Extreme makeover”) și atunci când o urmăresc, mă minunez de transformările care au loc în dreptul diferitelor case sau apartamente, cât de spectaculos poate arăta un lucru proaspăt ieșit din mâna unor profesioniști!

În mâna lui Dumnezeu, tu poți experimenta o transformare radicală, completă! Supune-ți rațiunea, gândurile, impulsurile – cu alte cuvinte MINTEA – stăpânirii lui Hristos și vei experimenta „înnoirea”! Vei fi în stare să cunoști ce vrea Dumnezeu cu privire la tine și viața ta! Vei fi dispus să faci voia lui Hristos, vei recunoaște și vei înțelege Adevărul!

Astăzi, la nivel mondial, se serbează ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TINERETULUI. De ziua ta, îți doresc să fii un tânăr după inima lui Dumnezeu, un tânăr „înnoit” prin putere divină, un tânăr transformat după modelul caracterului lui Isus, un tânăr diferit de „chipul veacului acestuia”! Bucură-te umblând pe calea Domnului, „cea bună, plăcută și desăvârșită”!

Otilia Ardelean, Master Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video