Metamorfoza

  „Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

  Este un adevărat miracol să poți vedea metamorfozarea unei omizi, într-un fluture cu aripi frumos pictate. Transformarea este una radicală, vizibilă și cu un impact major asupra vieții acestei creaturi. Fluturii nu sunt singurele vietăți care suferă această schimbare, peste 75% dintre speciile de insecte trec prin cele patru stadii de viață: ou, larvă, pupă, adult. Există unele albine, cărăbuși, molii, libelule care se dezvoltă la fel. De ce este nevoie de acest proces complex? Metamorfoza este o schimbare foarte benefică datorită faptului că puii și adulții mănâncă lucruri diferite. Omizile au nevoie de frunze bogate în nutrienți pentru a-și asigura o dezvoltare armonioasă, pe când fluturii consumă doar nectarul florilor.

  Katy Prudic, entomolog la Universitatea Arizona, scrie că în cadrul speciilor cu acest tip de dezvoltare „metamorfoza creează brusc un spațiu fără concurență.” Cuvântul „prefaceți” însemnă „a trece de la o formă la altă formă” și se referă la schimbarea lăuntrica a omului care se întâlnește cu Isus. Pe drumul vieții, Dumnezeu ne găsește hrănindu-ne cu egoismul propriu, luptând pentru această existență mizeră. Atunci, El se coboară la înălțimea noastră și ne transformă într-un fluture care învață să zboare spre înălțimile veșniciei. Isus ne schimbă mentalitatea, blocată în aici și acum, cu perspectiva unei vieți fără sfârșit alături de Domnul nostru iubit.

  George Knight spune că „transformarea nu este o schimbare magică realizată peste noapte. Este o poruncă pe care trebuie să ne facem curaj să o îndeplinim, să ne dezvoltăm zi de zi sarcinii de a ne asemăna complet cu Domnul nostru.” Iar J.B. Philips surprinde: „Nu îngăduiți ca lumea din jurul vostru să vă tragă cu forța în tiparul ei, ci lăsați ca Dumnezeu să vă restaureze, astfel încât întreaga atitudine a minții să vă fie schimbată.” O astfel de schimbare ne va așeza într-o lume nouă în care avem posibilități nelimitate.

  Eduart Tilihoi, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....