Nonconformism sfânt

„Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

Nu știu cum ești tu, dar mie nu îmi displace să fiu diferit, ba chiar mă provoacă ideea! De exemplu, uneori îmi place „să nu mă potrivesc” vestimentar unui tipar care îmi displace! Am și alte zone de ușoară rebeliune pe care nu ți le prezint ca să nu fiu o sursă negativă de inspirație pentru tine! Ca pastor și lider de tineret nu întâmpin dificultăți în a relaționa cu nonconformiștii, chiar dacă nu reușesc să îi înțeleg pe toți!

Azi îți spun că îmi place chemarea la nonconformism din textul biblic de mai sus! Nu este vorba de un nonconformism de dragul nonconformismului sau unul izvorât dintr-o motivație greșită! O lume întreagă, în jurul nostru, a ales împotriva valorilor lui Dumnezeu. Muzica pe care prietenii tăi o ascultă, filmele pe care ei le vizionează, valorile morale adoptate… sunt toate degradate datorită păcatului.

Și Dumnezeu ne cheamă să „nu ne potrivim”, să fim nonconformiști, să alegem diferit, adică de partea Sa! Dar … nouă ne place să alegem ceea ce toți cei din jurul nostru prețuiesc! Vrem aceeași muzică, aceleași filme, aceleași relaxări morale …

Ca să fim diferiți, așa cum ne cheamă Dumnezeu să fim, e nevoie ca în mințile noastre să se întâmple ceva, o revoluție numită în textul biblic „înnoire”, lucrată de Duhul lui Dumnezeu! E vorba de o transformare radicală, cuprinsă în experiența nașterii din nou și a pocăinței. Fără de ea, nu vom putea fi niciodată altfel decât cei ai „veacului acestuia”.

Fără de ea, voința divină ne va părea depășită, prea limitativă, de nedorit, când, de fapt, ea este „bună, plăcută, desăvârșită”. Nu ți se poate întâmpla nimic mai bun decât să trăiești supus deplin voinței divine! Doar de aici vei avea înțelepciunea și puterea de a alege să fii diferit, de a „nu te potrivi chipului veacului acestuia” care i-a întors spatele lui Dumnezeu.

Hai, devino un nonconformist sfânt, un om care alege nu lumea asta care piere și duce la pieire, ci pe Dumnezeul nostru minunat și bun!

Narcis Ardelean, Director de Tineret – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video