Nonconformism sfânt

  „Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.” (Romani 12:2)

  Nu știu cum ești tu, dar mie nu îmi displace să fiu diferit, ba chiar mă provoacă ideea! De exemplu, uneori îmi place „să nu mă potrivesc” vestimentar unui tipar care îmi displace! Am și alte zone de ușoară rebeliune pe care nu ți le prezint ca să nu fiu o sursă negativă de inspirație pentru tine! Ca pastor și lider de tineret nu întâmpin dificultăți în a relaționa cu nonconformiștii, chiar dacă nu reușesc să îi înțeleg pe toți!

  Azi îți spun că îmi place chemarea la nonconformism din textul biblic de mai sus! Nu este vorba de un nonconformism de dragul nonconformismului sau unul izvorât dintr-o motivație greșită! O lume întreagă, în jurul nostru, a ales împotriva valorilor lui Dumnezeu. Muzica pe care prietenii tăi o ascultă, filmele pe care ei le vizionează, valorile morale adoptate… sunt toate degradate datorită păcatului.

  Și Dumnezeu ne cheamă să „nu ne potrivim”, să fim nonconformiști, să alegem diferit, adică de partea Sa! Dar … nouă ne place să alegem ceea ce toți cei din jurul nostru prețuiesc! Vrem aceeași muzică, aceleași filme, aceleași relaxări morale …

  Ca să fim diferiți, așa cum ne cheamă Dumnezeu să fim, e nevoie ca în mințile noastre să se întâmple ceva, o revoluție numită în textul biblic „înnoire”, lucrată de Duhul lui Dumnezeu! E vorba de o transformare radicală, cuprinsă în experiența nașterii din nou și a pocăinței. Fără de ea, nu vom putea fi niciodată altfel decât cei ai „veacului acestuia”.

  Fără de ea, voința divină ne va părea depășită, prea limitativă, de nedorit, când, de fapt, ea este „bună, plăcută, desăvârșită”. Nu ți se poate întâmpla nimic mai bun decât să trăiești supus deplin voinței divine! Doar de aici vei avea înțelepciunea și puterea de a alege să fii diferit, de a „nu te potrivi chipului veacului acestuia” care i-a întors spatele lui Dumnezeu.

  Hai, devino un nonconformist sfânt, un om care alege nu lumea asta care piere și duce la pieire, ci pe Dumnezeul nostru minunat și bun!

  Narcis Ardelean, Director de Tineret – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....