Surprins de fericire

Dar, după cum este scris: ,,Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. (1 Corinteni 2:9)

Experiența vieții este un atu pentru cei care o dețin. Ea ne oferă siguranță în deciziile pe care urmează să le luam și ne face încrezători că drumul pe care mergem este cel potrivit. Ne dorim să avem control asupra vieții noastre, să o putem manevra și gestiona prin propriile noastre puteri. Însă viața conține multe elemente care ies din scenariul pe care l-am construit de-a lungul anilor.

Schimbările intempestive vin peste noi, chiar dacă nu ni le dorim și, de cele mai multe ori aceste experiențe ne sperie și ne blochează. A avea credință în Dumnezeu este sinonim în anumite momente ale vieții noastre, cu cedarea controlului și acceptarea faptului că este posibil limitați fiind, să ne scape din vedere anumite aspecte esențiale cu privire la aceea situație, iar Dumnezeu care conduce totul are în vedere binele nostru suprem.

Conștienți fiind că hotărârea lui Dumnezeu chiar dacă este diferită de a noastră, este cea mai bună, alegem așadar prin credință, să o urmăm. Uneori acceptăm situația, dar nu ne convine că ni s-au schimbat planurile și comentăm nemulțumiți evoluția lucrurilor. „Prea mulți fac planuri pentru un viitor strălucit, dar ajung la un eșec total. Lăsați-L pe Dumnezeu să facă planuri pentru voi. Asemenea unui copilaș, aveți încredere în călăuzirea Lui, care „va păzi pașii preaiubiților Lui”.

Dumnezeu nu-și conduce niciodată copiii altfel decât ar alege ei înșiși să fie conduși, dacă ar putea vedea sfârșitul de la început…” Dacă vrei să vezi cu ochii tăi ceva ce nu ai mai văzut niciodată, ce nici prin gând nu-ți trecea că ai să trăiești, lasă-L pe Dumnezeu să-ți conducă viața ta chiar dacă poate nu înțelegi pe deplin anumite evenimente. În final vei fi surprins de turnura spectaculoasă a lucrurilor. Azi este timpul să-I oferi control deplin lui Dumnezeu asupra vieții tale. Vei fi surprins că ai reușit să atingi imposibilul.

Sisu Beniamin Claudiu, Director Tineret – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor