Articolul precedentOpt ore de muncă
  Articolul următorA valódi megtérés

  Un Dumnezeu incredibil!

  Dar, după cum este scris: ,,Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. (1 Corinteni 2:9)

  Cât de minunat trebuie să fie atunci, nu-i așa? Acea lume care îți va depăși toate așteptările, care va întrece toate limitele imaginației tale. Dar stai, de ce vorbim la viitor? Oare doar atunci va fi așa? De ce nu și acum?

  Îți amintești povestirea Biblică despre ieșirea israeliților din Egipt și călătoria lor prin deșert? Israeliții nu s-au gândit vreodată că Dumnezeu va face ca tocmai marea, cu valurile ei înspumegate, să se despartă în două ca să le facă loc să treacă. Nici nu și-ar fi imaginat vreodată asta. În deșert, din cauza lipsei vegetației care să echilibreze temperatura, ziua e prea cald, iar noaptea incredibil de frig.

  Dar israeliților, Dumnezeu Însuși le făcea umbră ziua, printr-un stâlp de nor, iar noaptea îi încălzea cu grija și dragostea Sa, prin stâlpul de foc. La urechea lor nu ajunsese niciodată ca într-un pustiu uscat să iasă apa atât de prețioasă dintr-o stâncă. Dar Domnul era Stânca aceea. Fiecare avem marea și deșertul nostru: situațiile acelea care par fără ieșire sau lipsite de orice speranță sau bucurie. Dar alături de Dumnezeu, ele se transformă în cele mai minunate experiențe. Probabil și tu ai planuri, lucruri pe care ți le dorești din toată inima. Și nu sunt lucruri egoiste.

  Dar ce faci dacă Dumnezeu nu îți oferă ceea ce îi ceri? Vei crede că nu-i pasă? Că nu poate să facă lucruri prea mari în viața ta? Sau că tu nu meriți acele lucruri? Ai văzut ce a făcut El în trecut. Puterea Sa este încă la fel de mare, iubirea Sa la fel de arzătoare și grija Sa la fel de duioasă. El te cunoaște îndeaproape și știe ce te face cu adevărat fericit și împlinit. Tu crezi că Îi ceri un lucru bun, însă El are pentru tine lucruri mai bune decât tot ce ai văzut sau auzit până acum.

  Stai liniștit și așteaptă cu răbdare lucrurile minunate pe care Dumnezeul Universului ți le-a pregătit în planul Său. El este gata să îți ofere lucruri la care nu te-ai gândit niciodată. Te provoc astăzi să-L lași să te uimească cu dragostea Sa. Accepți provocarea?

  Robert Bolohan, Ghid – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...