Articolul precedentA opta minune
  Articolul următorIsten népének megszentelődése

  Ce e o minune?

  Dar, după cum este scris: ,,Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. (1 Corinteni 2:9)

  Știați că în istoria recentă a omenirii, nu a existat curent electric? Vă puteți închipui viața în astfel de condiții? Apropo, chiar şi în România secolului XXI mai există case fără curent electric. Momentul descoperirii curentului electric şi distribuirea sa publică, a fost startul pentru tehnologizare. De la un an la altul se inventează device-uri şi gadgeturi care deja nu ne mai uimesc. Dar dacă ne-am lua câteva minute să observăm câtă muncă este în spatele fiecărei invenții, am rămâne uimiți.

  Vă dau câteva exemple: naveta spațială, laserul, radioul, pasteurizarea, transplantul organelor, fibra textilă sintetică, etc. Nu trebuie decât să observăm cu atenţie şi vom avea surpriza să constatăm că modelele pentru fiecare invenţie au existat dintotdeauna în natură. Asta deoarece Creatorul a gândit şi conceput totul pentru om.

  Dar dacă am observa cu atenţie viaţa vegetală sau animală, în mod special omul, am fi copleşiţi de fiecare aspect. Dacă o simplă sămânţa poate să ducă la dezvoltarea unei plăntuţe şi apoi a unui arbore, o singură celulă umană duce la conceperea unui copilaş, prin diviziune și dă naştere unei fiinţe noi.

  Evident că procesul este mult mai complex. Fiecare celulă nou apărută se specializează să poată deveni un organ. Unele celule vor deveni muşchi, altele nervi sau… ochi, sau rinichi, sau piele, etc. Şi cu cât procesul este mai complex, cu atât minunea apariţiei unui om este mai extraordinară. Şi asta pentru că Tatăl ne-a creat perfecţi. Suntem înconjuraţi de toate aceste minuni.

  Trebuie doar să observăm, să ne facem timp să observăm. Şi tot ce vedem sau simțim nu este decât o parte infimă faţă de tot ce ne este pregătit. Pentru că, după promisiunea din verset, ne aşteaptă lucruri care încă nu s-au inventat. Minuni care ne vor fi oferite cadou, dacă ne plac cadourile şi „pe cari le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. Pot fi ale tale!

  Ciutan Remus Florin, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....