Fantastic…și totuși, real!

  Dar, după cum este scris: ,,Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. (1 Corinteni 2:9)

  Ia o foaie și un pix. Dacă nu ai la îndemână, alege să îți folosești notițele de pe telefon. Sau, dacă nici pe acestea nu le poți utiliza, folosește–ți doar memoria! Desenează un pod. Pentru o zi, ești unul dintre eroii despre care ai citit că trec dintr-un tărâm în altul, se luptă cu o mulțime de obstacole și au la îndemână o mulțime de obiecte miraculoase, pentru ca apoi să cunoască locuri și lumi cu totul aparte, în care orice vis devine realitate.

  În curând vei trece un pod și vei păși într-un nou tărâm. Notează ce obiecte miraculoase ți-ai dori să ai în dotare și care este cel mai special loc pe care ai vrea să îl cucerești, după ce vei fi depășit o serie de obstacole, încă necunoscute. Ai notat? Ei bine, dacă acest exercițiu este unul ce te poartă în lumea fantasticului, aș vrea să îl aducem acum în planul realității pe care Dumnezeu a proiectat-o pentru adolescenți ca tine, visători și iubitori de Adevăr.

  În Biblie și în istorie, avem o mulțime de astfel de eroi care, deși au întâmpinat greutăți, nu au renunțat la țelul lor: obținerea mântuirii. Gândește-te, de exemplu la oameni ca Noe, Iosif, Moise și lista ar putea fi lungă. Oamenii aceștia au știut că indiferent cât de dificile vor fi probele pe care trebuie să le traverseze, toate contribuie la maturizarea lor, iar unele zile sunt ca un pod, la capătul căruia îi așteaptă răsplata Creatorului: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2:9).

  Acum desenează din nou un pod. Este viața ta de credință. Fă și lista „obiectelor” miraculoase și a ajutoarelor, de exemplu: Biblia, părinții care se roagă pentru tine, banca pe care studiezi vara în grădină, pușculița în care economisești pentru un proiect umanitar etc. Tu ești eroul, iar la capătul podului te așteaptă răsplata lui Dumnezeu… o lume cum nici nu putem visa. Și totuși… cum ai vrea să fie tărâmul acela promis de EL?

  Ilyes Claudia, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...