Fantastic…și totuși, real!

Dar, după cum este scris: ,,Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. (1 Corinteni 2:9)

Ia o foaie și un pix. Dacă nu ai la îndemână, alege să îți folosești notițele de pe telefon. Sau, dacă nici pe acestea nu le poți utiliza, folosește–ți doar memoria! Desenează un pod. Pentru o zi, ești unul dintre eroii despre care ai citit că trec dintr-un tărâm în altul, se luptă cu o mulțime de obstacole și au la îndemână o mulțime de obiecte miraculoase, pentru ca apoi să cunoască locuri și lumi cu totul aparte, în care orice vis devine realitate.

În curând vei trece un pod și vei păși într-un nou tărâm. Notează ce obiecte miraculoase ți-ai dori să ai în dotare și care este cel mai special loc pe care ai vrea să îl cucerești, după ce vei fi depășit o serie de obstacole, încă necunoscute. Ai notat? Ei bine, dacă acest exercițiu este unul ce te poartă în lumea fantasticului, aș vrea să îl aducem acum în planul realității pe care Dumnezeu a proiectat-o pentru adolescenți ca tine, visători și iubitori de Adevăr.

În Biblie și în istorie, avem o mulțime de astfel de eroi care, deși au întâmpinat greutăți, nu au renunțat la țelul lor: obținerea mântuirii. Gândește-te, de exemplu la oameni ca Noe, Iosif, Moise și lista ar putea fi lungă. Oamenii aceștia au știut că indiferent cât de dificile vor fi probele pe care trebuie să le traverseze, toate contribuie la maturizarea lor, iar unele zile sunt ca un pod, la capătul căruia îi așteaptă răsplata Creatorului: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc” (1 Corinteni 2:9).

Acum desenează din nou un pod. Este viața ta de credință. Fă și lista „obiectelor” miraculoase și a ajutoarelor, de exemplu: Biblia, părinții care se roagă pentru tine, banca pe care studiezi vara în grădină, pușculița în care economisești pentru un proiect umanitar etc. Tu ești eroul, iar la capătul podului te așteaptă răsplata lui Dumnezeu… o lume cum nici nu putem visa. Și totuși… cum ai vrea să fie tărâmul acela promis de EL?

Ilyes Claudia, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video