Ceva ce n-am mai văzut

Dar, după cum este scris: ,,Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. (1 Corinteni 2:9)

De-a lungul anilor am ajuns în multe locuri frumoase din diferite țări. Mi-a plăcut să călătoresc pentru a cunoaște oameni și a vedea locuri noi. Mă gândesc că fiecare persoană are amintiri cu diverse locuri pe care le-a vizitat și acestea pot fi dovedite prin fotografii păstrate bine în timp. Indiferent pe ce continent am merge și orice obiectiv turistic bine cotat am vizita, bucuria și satisfacția vor fi efemere. Și vom căuta mereu altceva.

Textul de astăzi este scris de un om care a călătorit extrem de mult pentru vremea de atunci. Pavel e cunoscut pentru călătoriile misionare pe care le-a parcurs de la momentul convertirii și până la moarte. Deși a văzut atâtea, el vorbește despre cum vor fi lucrurile pe care Dumnezeu le pregătește în ceruri. Acestea vor depăși orice imaginație omenească și se vor bucura de ele toți cei care L-au ales pe Dumnezeu.

Te încurajez să crezi toate făgăduințele lui Dumnezeu din Biblie și să încerci să îți imaginezi cum va fi acolo în locul pregătit. În cetatea lui Dumnezeu „nu va mai fi noapte”. Nimeni nu va avea nevoie și nu va dori odihnă. Nimeni nu va obosi să împlinească voia lui Dumnezeu și să aducă laude Numelui Său. Vom simți mereu prospețimea dimineții și aceasta nu se va sfârși niciodată; „și nu vor mai avea trebuință nici de lampă, nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu îi va lumina” (Apocalipsa 22:5).

Lumina soarelui va fi înlocuită de o alta, a cărei strălucire nu este orbitoare, dar care întrece nespus de mult strălucirea amiezii noastre. Slava lui Dumnezeu și a Mielului inundă cetatea sfântă cu o lumină ce nu pălește. Mântuiții umblă în slava unei zile veșnice, fără soare.

Ellen White spune: ,,Un singur lucru rămâne ca amintire: Mântuitorul nostru va purta pururea semnele răstignirii Sale. Singurele urme ale lucrării nemiloase a păcatului vor fi pe fruntea Lui, pe mâinile și picioarele Sale rănite.” Istoria Mântuirii, pagina 430. Așadar iubește-L pe Isus și pregătește-te pentru întâlnirea cu El!

Natanael Jigău, Director Asociat Conferință – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor