Imaginează-ți

Dar, după cum este scris: ,,Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile, pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc”. (1 Corinteni 2:9)

Ți-ai imaginat vreodată cerul sau noul pământ? Eu da. Apoi, uitându-mă la videoclipuri filmate prin diferite locuri de pe pământ, mi-am dat seama că imaginația mea în ceea ce privește lucrurile pregătite de Dumnezeu este foarte săracă. De fapt eu am încercat sa fac ceea ce El mi-a spus că nu pot „la inima omului nu s-au suit”. Ce este interesant la noi, oamenii, este că dorim să vedem și să auzim ceea ce nu ne-a fost descoperit și nu vedem, nu auzim, ceea ce ne-a descoperit Dumnezeu. Preocuparea noastră zilnică trebuie să fie îndreptată asupra lucrurilor care ne duc înspre făgăduința lucrurilor lui Dumnezeu.

Relația noastră cu El și cu semenii noștri, bunătatea și dragostea pe care ni le-a arătat prin descoperirea Domnului Hristos și transpunerea lor în viața de zi cu zi, ne vor întări credința în promisiunile Lui. Credința ne poate umple golurile inimii pline de dorința după ceea ce am pierdut prin păcat, iar puterea Lui este cea care ne ajută să vedem dincolo de neputința noastră. Adam a privit neputincios pierderea Edenului, dar Dumnezeu a promis că totul va fi refăcut.

Voi vedea eu lucrul acesta? Voi fi compatibil pentru a putea intra în posesia a ceea ce El mi-a pregătit? Mă pot cerceta cu ajutorul ultimului cuvânt din verset. Iubirea. Ce iubesc? Ceea ce a pregătit Dumnezeu sau pe Dumnezeu? Atenție la detalii… „ le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” Îndreaptă-ți astăzi ochiul, urechea și inima către cei pe care îi iubește Dumnezeu și iubește-i așa cum a făcut-o El. Dacă îi iubești pe semenii tăi îl iubești pe El și vei avea parte de lucrurile pregătite de Dumnezeu pentru tine.

Sorin Bălăceanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor