Vrei să fii liber?

  Și El mi-a zis: ,,Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. (2 Corinteni 12:9)

  Astăzi este ziua internaționala a comemorării abolirii comerțului cu sclavi. Chiar dacă trăiești într-o societate și într-o țară în care nu se mai practică comerțul cu sclavi, vreau să îți spun că sclavia nu a dispărut încă. Sunt diverse forme prin care oamenii din ziua de astăzi sunt încă sclavi, cu voia sau fără voia lor. Sunt multe întâmplări impresionante despre sclavi și modul în care ei erau tratați de proprietari. Poți citi ca lectură suplimentară despre acest subiect, cartea Coliba Unchiului Tom.

  Eu vreau acum să îți îndrepți atenția spre un moment deosebit din viața unui sclav. Imaginează-ți ce sentimente puteau fi in inima unui sclav, în ziua care afla că este liber. Nu mai este la comanda unui proprietar, nu mai este bătut, nu mai muncește fără să fie plătit, nu mai este umilit. Cum ți se pare?

  Abraham Lincon este unul dintre cei care au dus-o luptă puternică pentru abolirea sclaviei. Citește despre viața acestui mare om care s-a lăsat condus de Dumnezeu ca să elibereze mii de oameni care erau în sclavie. 

  Chiar dacă recunoști sau nu, fiecare dintre noi trăim această experiență a sclaviei. Satana dorește să fim sclavii lui și uneori, prin alegerile noastre, chiar ascultăm de ispitele lui și devenim sclavii lui. Dar imaginează-ți că același sentiment pe care îl avea un sclav în momentul eliberării îl poți avea și tu. Ce sentiment plăcut poate fi să simți libertatea pe care ți-o dă ascultarea de Dumnezeu. Dumnezeu ne spune astăzi că puterea LUI, face ca slăbiciunea noastră să dispară și noi să devenim desăvârșiți. 

  Poate că ești sclavul jocurilor, sau al unor aplicații care te țin zi și noapte legat de telefon sau poate ai alte dependențe. Nu este bucurie mai mare pentru tine și pentru mine, decât să știm că astăzi suntem eliberați. Timpul nostru să fie doar al nostru, mintea noastră să nu mai fie condusă de alții. Ce veste bună! Astăzi este ziua eliberării tale. Fă un plan pe care să-l pui în aplicare cu privire la ce vrei să faci ca persoană liberă.

  Valentin Marin, Ghid – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Jurnalul meu de rugăciune

  "Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, și legământul făcut cu El...

  Samuel Morris, prieten cu Dumnezeu

  „Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.”...

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...