Vrei să fii liber?

Și El mi-a zis: ,,Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. (2 Corinteni 12:9)

Astăzi este ziua internaționala a comemorării abolirii comerțului cu sclavi. Chiar dacă trăiești într-o societate și într-o țară în care nu se mai practică comerțul cu sclavi, vreau să îți spun că sclavia nu a dispărut încă. Sunt diverse forme prin care oamenii din ziua de astăzi sunt încă sclavi, cu voia sau fără voia lor. Sunt multe întâmplări impresionante despre sclavi și modul în care ei erau tratați de proprietari. Poți citi ca lectură suplimentară despre acest subiect, cartea Coliba Unchiului Tom.

Eu vreau acum să îți îndrepți atenția spre un moment deosebit din viața unui sclav. Imaginează-ți ce sentimente puteau fi in inima unui sclav, în ziua care afla că este liber. Nu mai este la comanda unui proprietar, nu mai este bătut, nu mai muncește fără să fie plătit, nu mai este umilit. Cum ți se pare?

Abraham Lincon este unul dintre cei care au dus-o luptă puternică pentru abolirea sclaviei. Citește despre viața acestui mare om care s-a lăsat condus de Dumnezeu ca să elibereze mii de oameni care erau în sclavie. 

Chiar dacă recunoști sau nu, fiecare dintre noi trăim această experiență a sclaviei. Satana dorește să fim sclavii lui și uneori, prin alegerile noastre, chiar ascultăm de ispitele lui și devenim sclavii lui. Dar imaginează-ți că același sentiment pe care îl avea un sclav în momentul eliberării îl poți avea și tu. Ce sentiment plăcut poate fi să simți libertatea pe care ți-o dă ascultarea de Dumnezeu. Dumnezeu ne spune astăzi că puterea LUI, face ca slăbiciunea noastră să dispară și noi să devenim desăvârșiți. 

Poate că ești sclavul jocurilor, sau al unor aplicații care te țin zi și noapte legat de telefon sau poate ai alte dependențe. Nu este bucurie mai mare pentru tine și pentru mine, decât să știm că astăzi suntem eliberați. Timpul nostru să fie doar al nostru, mintea noastră să nu mai fie condusă de alții. Ce veste bună! Astăzi este ziua eliberării tale. Fă un plan pe care să-l pui în aplicare cu privire la ce vrei să faci ca persoană liberă.

Valentin Marin, Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video