Neputințe binecuvântate!

  Și El mi-a zis: ,,Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. (2 Corinteni 12:9)

  În mod natural, noi evităm suferința și încercările, deoarece acestea ne produc o stare inconfortabilă, nefericită. Nu am auzit încă pe cineva rugându-se ca Dumnezeu să îl treacă prin suferință și încercări… Toți îi cerem lui Dumnezeu să ne protejeze, să ne ajute și să ne ferească de orice rău! Și totuși, avem parte cu toții de necazuri, suferință, încercare, în ciuda rugăciunilor noastre. Atunci se ridică întrebarea: ne ascultă Dumnezeu rugăciunile de acest fel? Ne răspunde El? Uneori se pare că nu. Am spus se pare, deoarece adevărul este altul.

  Pavel se referă în acest verset la propria lui experiență și la revelația pe care a avut-o din partea lui Isus. El a înțeles că Dumnezeu nu ne va feri de suferință, ci ne va da harul și puterea de care avem nevoie pentru a trece cu bine prin acea suferință. De ce procedează Dumnezeu așa? Pentru că cele mai prețioase lecții cu privire la viață se învață în școala suferinței, iar în contextul acesta începem să-i înțelegem mai bine pe semenii noștri și chiar pe Dumnezeu.

  Oare nu a fost aceasta și experiența lui Isus? Vă amintiți de rugăciunea lui din Ghetsimani, înălțată Tatălui de trei ori? A răspuns Dumnezeu acelei rugăciuni? Categoric, DA! Însă în ce fel? Nu luând paharul suferinței din mâna lui Isus, ci trimițând un înger din ceruri pentru a-L ajuta să-l bea. Iar rezultatul?

  Mântuirea lumii întregi, a mea și a ta. Dumnezeu permite suferința întotdeauna cu un scop măreț: realizarea unei lucrări nemaipomenite!

  Rezultatul suferinței lui Isus este salvarea noastră. Rezultatul suferințelor lui Pavel a fost vestirea Evangheliei în toată lumea cunoscută de atunci. Care va fi rezultatul suferințelor și necazurilor tale? Va putea Dumnezeu să realizeze ceva măreț prin acestea? Vei fi dispus să înveți lecțiile prețioase care te vor face mai bun, mai eficient, mai dedicat? Este alegerea ta!

  Florin Orodan, Pastor – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...