Articolul precedentCei opt magnifici
  Articolul următorA mennyei szentélyben folyó munka

  Puternic datorită Lui

  Și El mi-a zis: ,,Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. (2 Corinteni 12:9)

  Crescând într-o familie unde principiile bisericii adventiste fuseseră adoptate de ceva vreme, cuvântul „desăvârșit” a fost rostit deseori în jurul meu. M-am obișnuit cu el și îl foloseam fără a-mi atrage atenția. Chiar și în rugăciunile mele îl rosteam destul de des. La un moment dat, în creierul meu s-a produs o transformare, aș zice că „o trecere” la un alt nivel de înțelegere.

  Începusem să văd o însemnătate a acestui cuvânt mult diferită. Înțelesesem ca „desăvârșirea” este ceva foarte sus, de fapt „cel mai sus”. Această imagine îmi dăduse impresia de imposibil. Greu de atins de mine. Cu trecerea timpului, aș zice un al treilea nivel de înțelegere, am descoperit că această „desăvârșire” este chiar lângă mine. A fost ca o piatră care mi s-a luat de pe suflet când am înțeles această parte a desăvârșirii. Ba mai mult, spre surprinderea mea, poate și a ta, „desăvârșirea” ține de alegerea noastră. Textul spune că „ne este de ajuns”.

  Dumnezeu ne-a dat din plin, din belșug, suficient pentru ca noi să fim DESĂVÂRȘIȚI. Avem la dispoziție toate pârghiile, elementele. Puterea lui Dumnezeu este un dar pe care noi alegem să-l primim sau nu. Din păcate, da, Dumnezeu îngăduie diverse „slăbiciuni” pentru ca noi să descoperim puterea Lui salvatoare, desăvârșită; dar în unele cazuri alegerea noastră, prin rugăciune, ne face desăvârșiți în momentul în care ne rugăm, fără a fi nevoie să trecem printr-un necaz sau prin vreo suferință. Astăzi, dacă cumva vom trece prin vreo „slăbiciune”, cu ajutorul „Harul Lui”, aceasta să se transforme în desăvârșire.

  Bucur Emima, Mentor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...