Articolul precedentRegele optimilor
  Articolul următorAz élők megítélése

  „O mână de ajutor”

  „Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, cari sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu.” (Galateni 6:1)

  Când eram de vârsta unora dintre voi, m-am hotărât să citesc Biblia, de la început până la sfârșit. M-a captivat Geneza, apoi Exodul, dar când am ajuns la Leviticul, m-am împotmolit și am renunțat. Un an mai târziu am început să o citesc din nou. Și am reușit să o termin în întregime, în doar câteva luni. În același timp începusem să mă rog mai mult. A fi om duhovnicesc nu este ceva doar pentru adulți.

  Când studiezi Scriptura și te rogi, Duhul Sfânt schimbă viața ta, răspunde dorinței tale de a păstra legătura cu Cerul, de a-L cunoaște pe Dumnezeu, de a fi plăcut înaintea Lui și înaintea oamenilor, așa cum era Isus când era copil. Leonardo da Vinci a fost vizitat de un prieten care l-a găsit adâncit în gânduri lângă o bucată de granit. „Ce faci aici?” l-a întrebat prietenul. „Văd un înger și mă gândesc cum trebuie să fac să îl eliberez” a răspuns maestrul.

  Dacă te lași în mâna străpunsă a lui Isus, poți să ai certitudinea că Maestrul va da la o parte ce nu e de folos și va scoate la iveală chipul unui înger, va face din tine un copil al lui Dumnezeu. Prietenii, colegii tăi și alții, au nevoie de tine să fii ca un „înger” pentru ei. Să te porți cu bunătate, blândețe și modestie și să-i ridici când au greșit, când au căzut.

  Un proverb chinezesc spune: „Prieten este acela care intră când toată lumea iese.” Dacă alții râd de persoana care a greșit, dacă nu mai doresc prezența ei, dacă o lovesc prin vorbele lor, tu, pentru că ești un explorator duhovnicesc, o vei ajuta cu blândețe să se ridice și să nu se descurajeze. Și, pentru că Duhul Sfânt te conștientizează de slăbiciunile tale, știi că dacă nu păstrezi legătura cu Cerul, poți să greșești și tu. Așadar, fii astăzi un prieten duhovnicesc, fii pentru Domnul … gata oricând!

  Petreacă Vali, Pastor – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...