Articolul precedentOptimarii
  Articolul următorMindenkinek számot kell adnia hitéről

  Blândețe arătată prin fapte

  „Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, cari sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu.” (Galateni 6:1)

  În timp ce mergea pe drum, un om a văzut în livada cuiva un pom cu mere deosebit de mari, roșii. Văzând omul că nu e nimeni prin preajmă, s-a hotărât să se cațăre pe gard, să treacă de o băltoacă mare și să-și ia câteva mere. Și-a rupt haina într-un ghimpe al gardului și de tulburat, a uitat de băltoacă, s-a murdărit, iar când a ajuns sub pom, și-a luat fructe, dar nu mai era așa entuziasmat văzându-se cu haina ruptă și murdar. Cum sta el așa plângându-și de milă, apare în livadă stăpânul casei care i-a zis:

  – Bine omule, trebuia să te muncești atâta pentru câteva mere? Și nu înțeleg de ce le-ai luat pe furiș? Dacă băteai la mine la poartă și cereai câteva mere, ți-aș fi dat cu drag. Acum, hai în casă să te speli și să te odihnești, apoi îți vei vedea de drum. 
2 oameni diferiți. Nu mi-aș fi dorit să fiu în pielea călătorului prins sub pom. Vreau să îi ajut pe cei greșiți să se corecteze și pentru a face asta, Domnul ne învață că e posibil doar cu un spirit blând și liniștit, purtând blândețea lui Hristos. Vorbirea trebuie să fie modestă și înălțătoare.

  Când Domnul Isus este venit în inimă, asemănarea cu El va fi descoperită în viața noastră. Iubirea față de Isus se va manifesta în iubirea față de oameni. Ea nu este schimbătoare, nici oscilantă, ci calmă, profundă și puternică. A fii blând nu înseamnă să dai dovadă de slăbiciune, ci înseamnă să te comporți cu bunătate și amabilitate, dând dovadă de calm, respect de sine și autocontrol. El însuși ne spune: ,,Învățați de la Mine căci Eu sunt blând și smerit cu inima „.

  Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....