Articolul precedentNouă luni de sarcină
  Articolul următor„Készülj Istened elé!”

  Creștinismul este totdeauna despre ceilalți!

  Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu. (Galateni 6:1)

  S-a născut la 20 mai 1935, într-o familie de fermieri. În tinerețe, dornic de dreptate, a intrat într-o grupare extremistă, care folosea forța și violența. A petrecut peste treisprezece ani în închisorile dictaturii din țara sa. Bătut și umilit, ținut la izolare timp de nouă ani, a declarat că cel mai mult l-a afectat lipsa lecturii timp de șapte ani.

  Hm…nu e un început bun pentru o persoană cu idealuri înalte! Despre cine vorbesc? Numele lui este Jose Mujica, preşedintele Uruguayului, între 2010-2015. Din salariul lunar de preşedinte, 90% oferea unei organizaţii de binefacere. Stilul său de viață, deosebit de umil, i-a atras eticheta, „cel mai sărac preşedinte din lume”. Într-o ocazie, el a spus: „săraci sunt cei care muncesc pentru a menţine un stil de viaţă scump şi care vor mereu mai mult şi mai mult”.

  Viața lui a fost subiectul unui documentar, difuzat de platforma Netflix, El Pepe, A Supreme Life. Aici apare conducând propriul tractor, cultivând flori şi construind case pentru săraci. Când s-a retras din funcție, a declarat că-şi doreşte să adopte 30-40 de copii orfani şi să-i educe, împreună cu soţia sa. Cine ar fi gândit că tânărul rebel din trecut, va ocupa cea mai înaltă funcție din stat? Că va fi președinte? Dar, mai mult de-atât, un model pentru o lume întreagă, în modestie, simplitate și altruism?

  Nu-i judeca pe cei din jur când greșesc! Creștinismul este despre a doua șansă, despre bunătate, despre o mână mereu întinsă altora! De fapt, creștinismul este totdeauna despre ceilalți!

  Ovidiu Pescar, Conducător de Zona – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...