Articolul precedentPlaneta descalificată
  Articolul următorAz isteni segítség ígérete

  Lift-up

  Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu. (Galateni 6:1)

  În una din cărțile sale Max Lucado poveste istoria unei omiduțe.

  Era toamnă. Culorile inundau natura. Frunzele parfumate deja formau o pătură amuzantă, bună de sărit, de foșnit, de împrăștiat și alergat. Hermie, băiețelul-omidă era încântat în timp ce făcea tumbe prin noianul de frunze. Entuziasmul anotimpului preferat l-a determinat chiar să compună un cântec despre toamnă.

  Dar parcă n-are farmec nimic dacă nu împărtășești cu prietenii. Aoleu!!! Prietenul său, Viermișor, îl aștepta să picteze un banner uriaș pentru sărbătoarea roadelor. Dădu fuga la casa acestuia, dar el deja își strângea pensulele, terminase. Începu Hermie să se fâstâcească, să își ceară scuze că a uitat din cauza jocului printre frunze. Viermișor l-a asigurat că îl iartă, oricum îl ajutase Buburuza Lucy la pictură.

  Hermie avea ocazia să se revanșeze ajutându-și prietenul la montat bannerul în mijlocul grădinii. În timp ce toate insectele trebăluiau de zor, Hermie dorea să le prezinte noul său cântec. Hermie uită din nou de promisiunea făcută prietenului său, merse la el doar când auzi un strigăt de ajutor (Viermișor fiind gata-gata să cadă de pe o floare). Și de data aceasta Viermișor îl iertă, însă Hermie, admirând bannerul se înroșise la față, cuprins de mânie. Numele tuturor prietenilor apăreau pe bannerul de bun-venit, însă al lui…lipsea. Se supără atât de tare pe Viermișor încât plecă de acolo. Cum era posibil să îl uite prietenul său cel mai bun? Viermișor își ceru iertare, însă Hermie nici nu voia să audă.

  Dumnezeu văzu mâhnirea lui Hermie și începu să vorbească cu el, amintindu-i de valoarea prieteniei. Iertarea de care el avusese parte când îi greșise prietenului său, Viermișor, i-a fost benefică. Faptul că acesta nu îi reproșase nimic, deși se comportase urât cu el, se datora prieteniei. Hermie se lăsă înduplecat și ascultă glasul lui Dumnezeu, întorcându-se la prietenul său, pentru a lua parte la sărbătoarea roadelor, împăcat și fericit.

  Kristhine Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...