Fratele mai mare

Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu. (Galateni 6:1)

Întreg capitolul 6 din Galateni este alcătuit din câteva sfaturi foarte prețioase. Încă din primul verset, pe care îl avem în vedere și azi, este prezentat modul în care putem ajuta pe cineva căzut în păcat, fiind adăugat un asterisc: „ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu”.

Îmi amintesc de o întâmplare auzită despre doi frați. Cel mare de mai mult timp „era ispitit” și căzuse pradă ispitelor, iar cel mic tot îl sfătuia să se opună acestora.

La un moment dat, cel mare dorind să-i întindă o cursă fratelui, stăruiește de el să facă ceva nepotrivit, ademenindu-l cu diverse promisiuni. În final, acesta cedează.

Deși cel mare a făcut voit încercarea și doar pentru a-și testa fratele, a fost foarte dezamăgit când acesta a fost de acord cu propunerea sa. Cu durere în glas a recunoscut că a fost doar un test și că nu este nevoit s-o îndeplinească.

La rândul său, cel mic a mărturisit că a acceptat propunea, fiind sigur că în urma acesteia fratele lui se îndrepta.

Nu știu cum ar fi continuat povestea dacă propunerea fratelui mai mare s-ar fi realizat. Însă un frate adevărat în Domnul călăuzește spre bine ce cel căzut.

Capitolul 6 începe și se termina cu apelativul „fraților”. Cât este de frumos este să știi că ai un frate în care îți poți pune nădejdea.

Iți doresc ca fratele tău mai mare, Isus, să te călăuzească în orice situație.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor