Articolul precedentSimfonia a noua. Ce auzi când nu auzi?
  Articolul următorÚj pünkösd

  Fratele mai mare

  Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu. (Galateni 6:1)

  Întreg capitolul 6 din Galateni este alcătuit din câteva sfaturi foarte prețioase. Încă din primul verset, pe care îl avem în vedere și azi, este prezentat modul în care putem ajuta pe cineva căzut în păcat, fiind adăugat un asterisc: „ia seama la tine însuți, ca să nu fii ispitit și tu”.

  Îmi amintesc de o întâmplare auzită despre doi frați. Cel mare de mai mult timp „era ispitit” și căzuse pradă ispitelor, iar cel mic tot îl sfătuia să se opună acestora.

  La un moment dat, cel mare dorind să-i întindă o cursă fratelui, stăruiește de el să facă ceva nepotrivit, ademenindu-l cu diverse promisiuni. În final, acesta cedează.

  Deși cel mare a făcut voit încercarea și doar pentru a-și testa fratele, a fost foarte dezamăgit când acesta a fost de acord cu propunerea sa. Cu durere în glas a recunoscut că a fost doar un test și că nu este nevoit s-o îndeplinească.

  La rândul său, cel mic a mărturisit că a acceptat propunea, fiind sigur că în urma acesteia fratele lui se îndrepta.

  Nu știu cum ar fi continuat povestea dacă propunerea fratelui mai mare s-ar fi realizat. Însă un frate adevărat în Domnul călăuzește spre bine ce cel căzut.

  Capitolul 6 începe și se termina cu apelativul „fraților”. Cât este de frumos este să știi că ai un frate în care îți poți pune nădejdea.

  Iți doresc ca fratele tău mai mare, Isus, să te călăuzească în orice situație.

  Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....