Un dar prețios

  Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8)

  Îl laud pe Dumnezeu pentru faptul că nu a avut încredere să lase la dispoziția mea modul în care să fiu salvat din păcat. Cine știe ce fel de idei mi-ar mai fi venit?! Apostolul Pavel ne spune cât de fără rost sunt strădaniile noastre în a obține mântuirea. Să fii mântuit prin har? Dar ce este harul? Simplu spus, acesta este un dar nemeritat oferit omului de către Dumnezeu. Iar dacă este cadou, cu ce pot contribui eu? De câte ori ți-ai exprimat dorința să le plătești prietenilor sau părinților cadourile pe care ți le-au oferit de ziua ta? „O, dar nu se poate! Vă rog să primiți măcar o mică parte din suma pe care ați cheltuit-o pentru cadoul meu! Dar chiar insist! Vă rog mult! Să știți că mă simt ofensat!…” Cum ți s-ar părea o astfel de reacție din partea prietenilor atunci când este ziua lor de naștere, iar tu vii cu un cadou pentru care probabil ai sacrificat timp, bani și energie doar pentru a te bucura împreună cu el? Îți vine să râzi, nu-i așa? Iar dacă o iei în serios, poate chiar te înfurii! Ehei, dacă ai putea să vezi de câte ori nu ne purtăm în felul acesta cu Dumnezeu! Dragul meu, Domnul Hristos, prin apostolul Pavel, ne-a lăsat scris că mântuirea este un dar primit din partea lui Dumnezeu, prin har, prin credință și că noi nu putem contribui cu absolut nimic!

  Nu știu cât de bine înțelegi lucrul acesta și probabil că nici nu contează foarte mult. Ceea ce este însă foarte important, m-aș bucura mult pentru tine să știu că primești acest dar al mântuirii cu aceeași bucurie și recunoștință pe care le manifești atunci când primești daruri valoroase din partea celor dragi ție. Cu cât relația de prietenie este mai profundă, cu atât mai mare este bucuria.

  Te încurajez să faci din Domnul Isus Hristos cel mai bun prieten al tău, în așa fel încât primirea în dar a mântuirii să aducă cea mai mare bucurie pe care ai avut-o vreodată în suflet!

  Geo Mogheri, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Jurnalul meu de rugăciune

  "Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El, și legământul făcut cu El...

  Samuel Morris, prieten cu Dumnezeu

  „Împrietenește-te dar cu Dumnezeu și vei avea pace; te vei bucura astfel iarăși de fericire.”...

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...