Articolul precedentClasa bobocilor
  Articolul următor„Békesség és biztonság!”

  Drept cadou… o moarte!

  Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8)

  Nu știu cum ești tu, dar eu nu știu cum să primesc un cadou. Îmi place să primesc, dar momentul surprizei este extrem de inconfortabil pentru mine. Nu știu ce să fac cu mâinile, mereu am impresia că nu știu să mulțumesc corespunzător… Atunci când ofer, e mult mai simplu. Să-ți povestesc despre un om extrem de generos. Russel Herman a murit în 1994, la vârsta de 67 de ani. De profesie, a fost tâmplar. De când era încă în putere, a avut grijă să lase un testament pentru a împărți moștenirea. După moarte, acesta a fost publicat: 2 miliarde de dolari orașului East St. Louis, un miliard și jumătate statului Illinois, 2 miliarde și jumătate sistemului forestier național (Ocolul Silvic, în traducere liberă).

  Pe lângă aceste sume, a lăsat… Atenție: 6 trilioane de dolari guvernului american pentru plata datoriilor naționale. Nu știu cât era datoria SUA în 1994, dar știi ce e interesant în toată povestea asta? Totul sună foarte bine în testament. Singura mica problema e că la moartea lui, Russel Herman deținea o mașină Oldsmobile din 1983. Atât! Dostoievski l-ar încadra în categoria „linge-blide” – om care face paradă, dar nu are cu ce!

  Oferta lui Dumnezeu nu este la fel! Măcar că până la un moment dat, lucrurile par a fi identice! Dumnezeu a promis mult! Mult pentru toți! Cu ce diferă testamentul lui Hristos de cel al lui Herman? Când a murit, Hristos era sărac, la fel ca Herman. Unde mai pui că Hristos avea calificare tot de…tâmplar? Când a murit, nu a lăsat nimic în urmă. Doar hainele Lui, care au fost împărțite de soldați. Diferența însă, o face moartea! Cartea spune că „acolo unde este un testament, trebuie să aibă loc neapărat moartea celui ce l-a făcut” (Evrei 9:16).

  Darul lui Hristos este chiar moartea lui. Dar noi avem nevoie de viață, nu de moarte, vei zice! Ca să avem viața, Hristos a murit pentru a ne da inima Lui! Aici este darul. Aceasta este moștenirea! El a dat! Tu știi să primești? Împreunează mâinile și mulțumește-I Lui pentru inima ta!

  Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...