Articolul precedentCel mai mic cutremur
  Articolul următorIsten műve befejeződik

  Harul Lui e suficient

  Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8)

  Tocmai mă pregăteam să dau la facultatea la care visam. Exact ceea ce iubeam cel mai mult: îmbinarea între medicină și sport. Iată-mă învățând și antrenându-mă sârguincios un an întreg. Asta era pe primul loc. Refuzam să pierd vremea. Simplu, țelul meu era să intru. Pe ultima sută de metri, am făcut antrenamente cu profesori specializați, pentru ca exercițiu să iasă perfect.

  Și da, ziua examenelor a venit, era luni sport, joi biologie. Am făcut exercițiu relaxată și cu maximă atenție. Totul a ieșit perfect. 10 fără nici o ezitare. Singurul perfect. Însă după acest 10 a venit și un alt anunț, biologia se amâna pe sâmbătă.

  – Ce? Nu se poate!

  Am mers la profesorul ce mă antrenase și i-am spus că eu nu voi participa la proba de sâmbătă. Iar el cu ochi mari și foarte tulburat mi-a zis, să nu fac o astfel de greșeală, pentru că un așa student nu trebuie pierdut.

  Am plecat acasă cu inima împărțită. Bucurie și tristețe, câștigătoare și învinsă. M-am pus pe genunchi și m-am rugat. Doar eu știu ce am spus atunci. Câte de ce-uri și câtă tulburare. În final am zis:

  – Doamne, Tu toate le ști, mă las în mâna Ta!

  Am sunat la facultate și mi-am prezentat situația. Mi s-a spus că vor vedea ce pot face. Când au venit rezultatele, am văzut că eu eram admisă cu media 6 (10 la sport, 0 la biologie și 8 media de bac). Însă în prima zi de școală, când s-au împărțit carnetele, eu nu am fost strigată. Am mers la decan și i-am prezentat situația, mă recunoscuse (fata cu 10 la sport care nu venise sâmbăta la proba de bio). M-a sfătuit să fac o cerere în care să-mi explic situația și să o depun la rectorat.

  Am făcut întocmai și două săptămâni am mers la facultate fără să știu dacă sunt sau nu student. Într-o vineri, vine decanul cu un carnet în mână și zice:

  – Ești primul student din universitate care a intrat cu nota 0 la o disciplină. Felicitări pentru curaj și perseverență.

  Această întâmplare îmi va reaminti mereu, că totul e prin har.

  Dragă explorator mântuirea e DOAR prin har.

  Cristina Pop, Ghid – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...