Articolul precedentCel mai mic cutremur
  Articolul următorIsten műve befejeződik

  Harul Lui e suficient

  Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8)

  Tocmai mă pregăteam să dau la facultatea la care visam. Exact ceea ce iubeam cel mai mult: îmbinarea între medicină și sport. Iată-mă învățând și antrenându-mă sârguincios un an întreg. Asta era pe primul loc. Refuzam să pierd vremea. Simplu, țelul meu era să intru. Pe ultima sută de metri, am făcut antrenamente cu profesori specializați, pentru ca exercițiu să iasă perfect.

  Și da, ziua examenelor a venit, era luni sport, joi biologie. Am făcut exercițiu relaxată și cu maximă atenție. Totul a ieșit perfect. 10 fără nici o ezitare. Singurul perfect. Însă după acest 10 a venit și un alt anunț, biologia se amâna pe sâmbătă.

  – Ce? Nu se poate!

  Am mers la profesorul ce mă antrenase și i-am spus că eu nu voi participa la proba de sâmbătă. Iar el cu ochi mari și foarte tulburat mi-a zis, să nu fac o astfel de greșeală, pentru că un așa student nu trebuie pierdut.

  Am plecat acasă cu inima împărțită. Bucurie și tristețe, câștigătoare și învinsă. M-am pus pe genunchi și m-am rugat. Doar eu știu ce am spus atunci. Câte de ce-uri și câtă tulburare. În final am zis:

  – Doamne, Tu toate le ști, mă las în mâna Ta!

  Am sunat la facultate și mi-am prezentat situația. Mi s-a spus că vor vedea ce pot face. Când au venit rezultatele, am văzut că eu eram admisă cu media 6 (10 la sport, 0 la biologie și 8 media de bac). Însă în prima zi de școală, când s-au împărțit carnetele, eu nu am fost strigată. Am mers la decan și i-am prezentat situația, mă recunoscuse (fata cu 10 la sport care nu venise sâmbăta la proba de bio). M-a sfătuit să fac o cerere în care să-mi explic situația și să o depun la rectorat.

  Am făcut întocmai și două săptămâni am mers la facultate fără să știu dacă sunt sau nu student. Într-o vineri, vine decanul cu un carnet în mână și zice:

  – Ești primul student din universitate care a intrat cu nota 0 la o disciplină. Felicitări pentru curaj și perseverență.

  Această întâmplare îmi va reaminti mereu, că totul e prin har.

  Dragă explorator mântuirea e DOAR prin har.

  Cristina Pop, Ghid – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Cătălina

  Blândețeaa voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Era o zi...

  Brandul tău

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Un procent din...

  Pot să fiu mai blând?

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Ne scuzăm uneori...

  Nimic sau Totul

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Putem stabili încă...

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...