Acel lucru vechi de care ai nevoie

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8)

Când aveam vreo zece ani am primit de la un unchi de-al meu, un topor mic foarte ciudat. La un capăt avea lamă și în capătul celălalt un fel de corn. Nu îmi plăcea. Nu-i vedeam utilitatea. L-am abandonat repede printre alte lucruri vechi din podul casei. L-am redescoperit după alți zece ani, dar de data aceasta l-am privit cu alți ochi. Am înțeles cât era de valoros mai ales pentru mine, care începusem să hoinăresc pe munți. De fapt, nu era un topor banal, ci un tovarăș al montaniarzilor, un fel de piolet al zilelor noastre. L-am scos din lada de vechituri. L-am șlefuit și aveam pe munte cel mai tare piolet. Mă întrebam cum de am putut să îl țin aruncat în pod atâta timp?

Cred că și ție ți s-a întâmplat să afli valoarea unor daruri, mult mai târziu după ce le-ai primit.

Astăzi Isus îți oferă Darul de care tu si nevoie. Bucură-te de el, șlefuiește-l, pune-l în valoare și la rândul tău poți să dăruiești ceva unui prieten făcându-i ziua frumoasă. Îți doresc o zi plină de bucurie!

Marin Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor