Articolul precedentA avea nouă vieți
  Articolul următorTiszta kéz és tiszta szív

  Cum arată un om blând

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)

  Blândețea, conform dicționarelor explicative, însumează o familie de calități precum: a fi bun, pașnic, blajin, plăcut, iertător, cu spirit de acceptare, cu căldură sufletească, neagresiv, mângâietor. Unii oameni au tendința de a fi blânzi doar în anumite contexte: fie doar în familie, fie doar în afara ei: la școală, la serviciu, sau la biserică. Blândețea poate fi doar o mască pe care să o purtăm pentru a arăta bine în public.

  Însă poți verifica dacă ești blând doar când ai de a face cu o situație care te aduce în pragul disperării sau al exasperării. Blândețea poate fi verificată cel mai bine în relațiile interumane. Una este să te exaspereze o mașină care nu mai pornește, deși te grăbești foarte tare, alta este să te exaspereze lipsa de bun simț sau viteza de lucru redusă a celor din echipa ta.

  Atunci când sunt implicate relațiile cu oamenii, poți învăța să te raportezi corect la viață, la viața reală, care implică persoane.

  Biblia prezintă în prima parte a ei, povestea de viață a unui om care a avut nevoie de patruzeci de ani ca să se descotorosească de spiritul impulsiv, vulcanic și de spiritul de dreptate cu orice preț. Numele lui este Moise, omul cel mai blând de pe pământ, după cum aflăm chiar din cărțile lui.

  Primii patruzeci de ani din viață i-a petrecut în spiritul celei mai înalte civilizații de pe pământ din vremurile antice, Egiptul. Acolo a învățat lupta dreaptă, spiritul de concurență și tehnicile pentru a deveni un om de succes. Din păcate, a fugit din țara natală cu mâinile pătate de sânge, doar pentru că a vrut să facă dreptate. I-au trebuie încă patruzeci de ani pentru a uita vechiul fel de a fi.

  În mijlocul turmelor de oi, Dumnezeu l-a familiarizat cu toate calitățile pe care le cuprinde faptul de a fi blând. A ajuns până acolo încât să se roage: Doamne, prefer să renunț eu la mântuire decât să îi știu pe cei de lângă mine pierduți! Domnul, care este aproape să revină, spunea odată: Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni Pământul!

  Brașov Gabriel, Pastor – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Cătălina

  Blândețeaa voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Era o zi...

  Brandul tău

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Un procent din...

  Pot să fiu mai blând?

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Ne scuzăm uneori...

  Nimic sau Totul

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Putem stabili încă...

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...