Cum arată un om blând

Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)

Blândețea, conform dicționarelor explicative, însumează o familie de calități precum: a fi bun, pașnic, blajin, plăcut, iertător, cu spirit de acceptare, cu căldură sufletească, neagresiv, mângâietor. Unii oameni au tendința de a fi blânzi doar în anumite contexte: fie doar în familie, fie doar în afara ei: la școală, la serviciu, sau la biserică. Blândețea poate fi doar o mască pe care să o purtăm pentru a arăta bine în public.

Însă poți verifica dacă ești blând doar când ai de a face cu o situație care te aduce în pragul disperării sau al exasperării. Blândețea poate fi verificată cel mai bine în relațiile interumane. Una este să te exaspereze o mașină care nu mai pornește, deși te grăbești foarte tare, alta este să te exaspereze lipsa de bun simț sau viteza de lucru redusă a celor din echipa ta.

Atunci când sunt implicate relațiile cu oamenii, poți învăța să te raportezi corect la viață, la viața reală, care implică persoane.

Biblia prezintă în prima parte a ei, povestea de viață a unui om care a avut nevoie de patruzeci de ani ca să se descotorosească de spiritul impulsiv, vulcanic și de spiritul de dreptate cu orice preț. Numele lui este Moise, omul cel mai blând de pe pământ, după cum aflăm chiar din cărțile lui.

Primii patruzeci de ani din viață i-a petrecut în spiritul celei mai înalte civilizații de pe pământ din vremurile antice, Egiptul. Acolo a învățat lupta dreaptă, spiritul de concurență și tehnicile pentru a deveni un om de succes. Din păcate, a fugit din țara natală cu mâinile pătate de sânge, doar pentru că a vrut să facă dreptate. I-au trebuie încă patruzeci de ani pentru a uita vechiul fel de a fi.

În mijlocul turmelor de oi, Dumnezeu l-a familiarizat cu toate calitățile pe care le cuprinde faptul de a fi blând. A ajuns până acolo încât să se roage: Doamne, prefer să renunț eu la mântuire decât să îi știu pe cei de lângă mine pierduți! Domnul, care este aproape să revină, spunea odată: Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni Pământul!

Brașov Gabriel, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor