„Dumnezeu poartă de grijă!”

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)

  Blândețea este atitudinea inimii, a minții și a vieții care pregătește calea spre sfințenie. Un „duh blând” este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Biblia îi îndeamnă pe creștini să fie blânzi. În Cuvântul lui Dumnezeu, blândețea este asociată cu înțelepciunea și cu bunătatea. Bunătatea este o trăsătură de caracter poruncită de multe ori în Biblie. Un om plin de bunătate caută moduri prin care să-i slujească pe alții, arată generozitate și manifestă grijă față de semenii săi.

  O echipă de muncitori avea în grijă defrișarea unei păduri, pentru a pregăti construirea unui drum. La un moment dat ei au descoperit un copac printre crengile căruia era un cuib ce adăpostea niște puișori care nu învățaseră încă să zboare. Șeful echipei a marcat pomul, dar nu l-a tăiat, lăsându-l pentru mai târziu. După câteva săptămâni, șeful de echipă a venit din nou la copac, s-a urcat într-o macara și a inspectat cuibul. Puișorii nu mai erau. Probabil că învățaseră deja să zboare. Atunci, el a ordonat tăierea lui. În timp ce pomul a atins solul, cuibul s-a desprins dintre crengi, iar materialele folosite de păsări pentru a-l construi s-au împrăștiat. Toți au fost surprinși când au văzut că o bucată de pânză folosită pentru construirea acestui cuib avea imprimată pe ea textul: „Dumnezeu poartă de grijă!”

  Un om blând are eul sub control deplin. Prin înălțare de sine primii noștri părinți au pierdut împărăția încredințată lor, însă prin blândețe ea poate fi recâștigată.

  „Ceea ce aduce succesul vieții este atenția conștientă dată lucrurilor pe care lumea le numește mici. Lucrarea lui Dumnezeu este desăvârșită ca întreg, pentru ca ea este desăvârșită în fiecare parte, oricât de mică. El dă formă firului de iarbă cu o grijă tot așa de mare ca și când ar face o lume. Faceți în fiecare zi fapte iubitoare și rostiți lucruri plăcute.” Ellen G. White

  Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...