„Dumnezeu poartă de grijă!”

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)

  Blândețea este atitudinea inimii, a minții și a vieții care pregătește calea spre sfințenie. Un „duh blând” este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Biblia îi îndeamnă pe creștini să fie blânzi. În Cuvântul lui Dumnezeu, blândețea este asociată cu înțelepciunea și cu bunătatea. Bunătatea este o trăsătură de caracter poruncită de multe ori în Biblie. Un om plin de bunătate caută moduri prin care să-i slujească pe alții, arată generozitate și manifestă grijă față de semenii săi.

  O echipă de muncitori avea în grijă defrișarea unei păduri, pentru a pregăti construirea unui drum. La un moment dat ei au descoperit un copac printre crengile căruia era un cuib ce adăpostea niște puișori care nu învățaseră încă să zboare. Șeful echipei a marcat pomul, dar nu l-a tăiat, lăsându-l pentru mai târziu. După câteva săptămâni, șeful de echipă a venit din nou la copac, s-a urcat într-o macara și a inspectat cuibul. Puișorii nu mai erau. Probabil că învățaseră deja să zboare. Atunci, el a ordonat tăierea lui. În timp ce pomul a atins solul, cuibul s-a desprins dintre crengi, iar materialele folosite de păsări pentru a-l construi s-au împrăștiat. Toți au fost surprinși când au văzut că o bucată de pânză folosită pentru construirea acestui cuib avea imprimată pe ea textul: „Dumnezeu poartă de grijă!”

  Un om blând are eul sub control deplin. Prin înălțare de sine primii noștri părinți au pierdut împărăția încredințată lor, însă prin blândețe ea poate fi recâștigată.

  „Ceea ce aduce succesul vieții este atenția conștientă dată lucrurilor pe care lumea le numește mici. Lucrarea lui Dumnezeu este desăvârșită ca întreg, pentru ca ea este desăvârșită în fiecare parte, oricât de mică. El dă formă firului de iarbă cu o grijă tot așa de mare ca și când ar face o lume. Faceți în fiecare zi fapte iubitoare și rostiți lucruri plăcute.” Ellen G. White

  Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Cătălina

  Blândețeaa voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Era o zi...

  Brandul tău

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Un procent din...

  Pot să fiu mai blând?

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Ne scuzăm uneori...

  Nimic sau Totul

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Putem stabili încă...

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...