„Dumnezeu poartă de grijă!”

Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)

Blândețea este atitudinea inimii, a minții și a vieții care pregătește calea spre sfințenie. Un „duh blând” este de mare preț înaintea lui Dumnezeu. Biblia îi îndeamnă pe creștini să fie blânzi. În Cuvântul lui Dumnezeu, blândețea este asociată cu înțelepciunea și cu bunătatea. Bunătatea este o trăsătură de caracter poruncită de multe ori în Biblie. Un om plin de bunătate caută moduri prin care să-i slujească pe alții, arată generozitate și manifestă grijă față de semenii săi.

O echipă de muncitori avea în grijă defrișarea unei păduri, pentru a pregăti construirea unui drum. La un moment dat ei au descoperit un copac printre crengile căruia era un cuib ce adăpostea niște puișori care nu învățaseră încă să zboare. Șeful echipei a marcat pomul, dar nu l-a tăiat, lăsându-l pentru mai târziu. După câteva săptămâni, șeful de echipă a venit din nou la copac, s-a urcat într-o macara și a inspectat cuibul. Puișorii nu mai erau. Probabil că învățaseră deja să zboare. Atunci, el a ordonat tăierea lui. În timp ce pomul a atins solul, cuibul s-a desprins dintre crengi, iar materialele folosite de păsări pentru a-l construi s-au împrăștiat. Toți au fost surprinși când au văzut că o bucată de pânză folosită pentru construirea acestui cuib avea imprimată pe ea textul: „Dumnezeu poartă de grijă!”

Un om blând are eul sub control deplin. Prin înălțare de sine primii noștri părinți au pierdut împărăția încredințată lor, însă prin blândețe ea poate fi recâștigată.

„Ceea ce aduce succesul vieții este atenția conștientă dată lucrurilor pe care lumea le numește mici. Lucrarea lui Dumnezeu este desăvârșită ca întreg, pentru ca ea este desăvârșită în fiecare parte, oricât de mică. El dă formă firului de iarbă cu o grijă tot așa de mare ca și când ar face o lume. Faceți în fiecare zi fapte iubitoare și rostiți lucruri plăcute.” Ellen G. White

Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video