Nimic sau Totul

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)

  Putem stabili încă de la început că omul blând nu e foarte popular.

  Eram la Liceul Teologic Adventist „Maranatha” din Cluj. De felul meu, băiat simplu de la țară (mă mândresc cu asta!). Mi-am dat seama repede că ai mei colegi erau mai bine îmbrăcați, iar freza făcută cu placa le asigura popularitatea în „cămin”. Exact ce îmi lipsea mie, credeam! Având niște bani, din bunăvoința părinților și din munca în construcții prestată în vacanța de Paște, m-am hotărât să devin popular! Mi-am cumpărat o pereche de Nike-uri (o grămadă de bani!), blugi de la D&D (atunci era un soi de aroganță!), o cămașă neagră cu carouri mici, albe din Kenvelo și o șapcă la modă pe care o purtam, șmecherește cu cozorocul într-o parte. Odată, chiar mi-am întins părul cu placa! – proastă idee. Pe scurt, blugii i-am rupt la scurt timp în genunchi, adidașii s-au prăpădit destul de repede, iar șapca…ei bine, i-a căzut cu tronc unei colege (doar șapca, nu și eu :p). Așa e popularitatea „cumpărată” – se consumă repede.

  Sunt primele zile din noul an școlar. Poate vrei să ieși în evidență cu ceva și nu e rău. Poți să fii foarte apreciat de colegi și profesori, chiar dacă alegi să fi blând! De fapt, pe termen lung, vei descoperi că blândețea nu expiră, nu se demodează, dimpotrivă! Îmi place cum vorbește A. W. Tozer despre omul blând: „omul blând nu este un șoarece afectat de sentimentul propriei sale inferiorități. Mai degrabă, el ar putea fi îndrăzneț ca un leu sau puternic ca Samson, dar a încetat să fie păcălit în legătură cu el însuși. El a acceptat evaluarea lui Dumnezeu asupra vieții lui. În el însuși, este nimic; în Dumnezeu, este totul. Acesta este motto-ul lui.” Samson a învățat lecția cu ochii scoși, părul tăiat și umilit. Omul blând nu este prost sau demodat! El își cunoaște adevărata valoare, aproape de Isus! Acceptă motto-ul blândeții și vei fi popular în tot Universul!

  Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Cătălina

  Blândețeaa voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Era o zi...

  Brandul tău

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Un procent din...

  Pot să fiu mai blând?

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Ne scuzăm uneori...

  „Dumnezeu poartă de grijă!”

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)Blândețea este atitudinea...

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...