Nimic sau Totul

Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)

Putem stabili încă de la început că omul blând nu e foarte popular.

Eram la Liceul Teologic Adventist „Maranatha” din Cluj. De felul meu, băiat simplu de la țară (mă mândresc cu asta!). Mi-am dat seama repede că ai mei colegi erau mai bine îmbrăcați, iar freza făcută cu placa le asigura popularitatea în „cămin”. Exact ce îmi lipsea mie, credeam! Având niște bani, din bunăvoința părinților și din munca în construcții prestată în vacanța de Paște, m-am hotărât să devin popular! Mi-am cumpărat o pereche de Nike-uri (o grămadă de bani!), blugi de la D&D (atunci era un soi de aroganță!), o cămașă neagră cu carouri mici, albe din Kenvelo și o șapcă la modă pe care o purtam, șmecherește cu cozorocul într-o parte. Odată, chiar mi-am întins părul cu placa! – proastă idee. Pe scurt, blugii i-am rupt la scurt timp în genunchi, adidașii s-au prăpădit destul de repede, iar șapca…ei bine, i-a căzut cu tronc unei colege (doar șapca, nu și eu :p). Așa e popularitatea „cumpărată” – se consumă repede.

Sunt primele zile din noul an școlar. Poate vrei să ieși în evidență cu ceva și nu e rău. Poți să fii foarte apreciat de colegi și profesori, chiar dacă alegi să fi blând! De fapt, pe termen lung, vei descoperi că blândețea nu expiră, nu se demodează, dimpotrivă! Îmi place cum vorbește A. W. Tozer despre omul blând: „omul blând nu este un șoarece afectat de sentimentul propriei sale inferiorități. Mai degrabă, el ar putea fi îndrăzneț ca un leu sau puternic ca Samson, dar a încetat să fie păcălit în legătură cu el însuși. El a acceptat evaluarea lui Dumnezeu asupra vieții lui. În el însuși, este nimic; în Dumnezeu, este totul. Acesta este motto-ul lui.” Samson a învățat lecția cu ochii scoși, părul tăiat și umilit. Omul blând nu este prost sau demodat! El își cunoaște adevărata valoare, aproape de Isus! Acceptă motto-ul blândeții și vei fi popular în tot Universul!

Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video