Pot să fiu mai blând?

Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)

Ne scuzăm uneori reacțiile necreștinești la anumiți stimuli provocatori externi, punând pe seama temperamentului (latura dinamico-energetică a personalității) furia manifestată în diverse forme.

În epistola apostolului Pavel către Galateni blândețea este prezentată drept o caracteristică esențială a creștinului, această roadă nefiind asociată doar unui anume tip de temperament dominant.

Dacă teoriile spun că temperamentul este dimensiunea personalității care nu se schimbă, viața apostolului Petru bate orice teorie, aceasta pentru că din omul care scoate sabia tăind urechea soldatului în grădina Ghetsimani, Dumnezeu face un păstor blând de mielușei, oițe și oi.

Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te facă mai blând! Nu îi vei impresiona pe toți prietenii prin această calitate, dar, cu siguranță, vei înainta mult în drumul spre cer.

Gabriel Nicola, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video