Brandul tău

Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)

Un procent din ce în ce mai însemnat din populația lumii face demersuri pentru ca să ajungă cunoscuți. Dacă ne referim la jocul de basket vom pronunța aproape instantaneu numele lui Michael Jordan. Dacă ajungem la capitolul fotbal, la care se pricep toți, ne vin în minte Pele, Maradona sau Hagi (pentru a nu intra în dispute fierbinți actuale). În știința nu-l putem omite pe Einstein sau Newton. În domeniul libertăților fundamentale ne amintim de Nelson Mandela. În domeniul tehnologiilor actuale toată lumea este de acord ca Steve Jobs a dat tonul multă vreme. În domeniul religiilor Martin Luther, Billy Graham sau Papa de Roma (oricare ar fi el) sunt puncte de referință. Mai nou unii oameni devin cunoscuți prin faptul că își exprimă părerile pe vlog. Aici chiar nu îndrăznesc să dau vreun nume pentru că există dispute despre competența și importanța lor. Doar simpla amintire a acestor nume face ca omenirea întreagă să se gândească la domeniul lor deși cu siguranță au existat și alții la fel de buni sau chiar mai buni dar care au rămas anonimi.

Este dreptul fiecărei persoane să fie cunoscută. Prin simplul fapt al creației suntem o „făptură minunată” care are un „scop măreț” pentru care există și mai ales are statutul de copil al lui Dumnezeu. În plus, am fost creați și cu posibilitatea de a alege. În puterea noastră stă fiecare decizie care privește viața noastră.

Este normal să fim influențați, este normal să fim consiliați dar în final decizia aparține fiecărei persoane. Nimeni nu poate și nu are dreptul să decidă în locul tău. Prin urmare apare o întrebare firească. Atunci când se pronunță numele tău la ce se gândesc cei care te cunosc? Sau! Pentru ce vrei să fii cunoscut? Este alegerea și responsabilitatea ta să hotărăști aceste lucruri.

Textul de astăzi te provoacă să fii cunoscut pentru blândețea ta! Dacă e să greșești în vreo privință atunci să greșești că ești prea blând! Este cea mai bună dovadă că ești creația unui Dumnezeu blând!

Rubin Atomei, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video