Brandul tău

  Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)

  Un procent din ce în ce mai însemnat din populația lumii face demersuri pentru ca să ajungă cunoscuți. Dacă ne referim la jocul de basket vom pronunța aproape instantaneu numele lui Michael Jordan. Dacă ajungem la capitolul fotbal, la care se pricep toți, ne vin în minte Pele, Maradona sau Hagi (pentru a nu intra în dispute fierbinți actuale). În știința nu-l putem omite pe Einstein sau Newton. În domeniul libertăților fundamentale ne amintim de Nelson Mandela. În domeniul tehnologiilor actuale toată lumea este de acord ca Steve Jobs a dat tonul multă vreme. În domeniul religiilor Martin Luther, Billy Graham sau Papa de Roma (oricare ar fi el) sunt puncte de referință. Mai nou unii oameni devin cunoscuți prin faptul că își exprimă părerile pe vlog. Aici chiar nu îndrăznesc să dau vreun nume pentru că există dispute despre competența și importanța lor. Doar simpla amintire a acestor nume face ca omenirea întreagă să se gândească la domeniul lor deși cu siguranță au existat și alții la fel de buni sau chiar mai buni dar care au rămas anonimi.

  Este dreptul fiecărei persoane să fie cunoscută. Prin simplul fapt al creației suntem o „făptură minunată” care are un „scop măreț” pentru care există și mai ales are statutul de copil al lui Dumnezeu. În plus, am fost creați și cu posibilitatea de a alege. În puterea noastră stă fiecare decizie care privește viața noastră.

  Este normal să fim influențați, este normal să fim consiliați dar în final decizia aparține fiecărei persoane. Nimeni nu poate și nu are dreptul să decidă în locul tău. Prin urmare apare o întrebare firească. Atunci când se pronunță numele tău la ce se gândesc cei care te cunosc? Sau! Pentru ce vrei să fii cunoscut? Este alegerea și responsabilitatea ta să hotărăști aceste lucruri.

  Textul de astăzi te provoacă să fii cunoscut pentru blândețea ta! Dacă e să greșești în vreo privință atunci să greșești că ești prea blând! Este cea mai bună dovadă că ești creația unui Dumnezeu blând!

  Rubin Atomei, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Un model autentic

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Dumnezeu te cunoaște

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Fii tu modelul!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Publicate astăzi

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!