Vorbele „buclucașe”

Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

Cu ceva timp în urmă, o mamă căuta o bonă care să aibă grijă de copilul său, cât timp ea era plecată la serviciu. Căută în stânga, căută în dreapta, dar nu găsi. Într-o zi, pe când se plimba cu mama ei, se întâlni cu o veche cunoştinţă care fusese colegă cu mama sa, la o firmă de renume. Se salutară şi o întrebă dacă cunoaşte pe cineva care să-i fie bonă pentru fiul ei, urmată de întrebarea: „N-aţi vrea să staţi dumneavoastră cu ea?”

Doamna a devenit astfel bonă pentru fiul ei. Bona stătea cu copilul două săptămâni pe lună. În zilele când stătea cu copilul, încerca să-l înveţe cum să se poarte. Când făcea o prostie sau spunea o vorbă ruşinoasă sau se mânia, bona îi spunea că nu-i frumos şi că Domnul Isus îl aude şi Lui nu-i place să-l audă vorbind urât. Copii, voi spuneţi vorbe ruşinoase? Mai rău era când se întâlnea cu prietenii, pentru că vorbeau lucruri urâte.

De câte ori avea ocazia, bona îi povestea de eroii din Biblie, despre faptele lor. Pe când îşi aniversa ziua de naştere, i-a oferit cadou o Biblie pentru copii, cu gândul că va citi din ea şi îşi va schimba comportamentul. Într-o zi, copilul o văzu pe mama lui mâniindu-se şi spunând vorbe ruşinoase. Şi rămase uimit! „Mamă, de ce vorbeşti aşa urât şi te mânii? întreabă copilul. Bona mi-a spus că nu este frumos să vorbim aşa, pentru că nu-i place Domnului Isus.” Mama copilului a amuţit, şi nu a ştiut ce să mai spună. Voi cum aţi proceda copii, când părinţii voştri se mânie şi spun vorbe ruşinoase? Le urmaţi exemplul dat, sau sunteţi atenţi la vorbele pe care le rostiţi ?

Biblia ne spune în Coloseni cap. 3 cu versetul 8: „Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase, cari v-ar putea ieşi din gură.” Morala: Nu imita comportamentul rău al altora, chiar şi al părinţilor, ca să fii fericit şi Domnului Isus să-I placă.

Dimoiu Laurenţiu, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor