Articolul precedentLicențiat la nouă ani
  Articolul următorAmikor már túl késő

  Vorbele „buclucașe”

  Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

  Cu ceva timp în urmă, o mamă căuta o bonă care să aibă grijă de copilul său, cât timp ea era plecată la serviciu. Căută în stânga, căută în dreapta, dar nu găsi. Într-o zi, pe când se plimba cu mama ei, se întâlni cu o veche cunoştinţă care fusese colegă cu mama sa, la o firmă de renume. Se salutară şi o întrebă dacă cunoaşte pe cineva care să-i fie bonă pentru fiul ei, urmată de întrebarea: „N-aţi vrea să staţi dumneavoastră cu ea?”

  Doamna a devenit astfel bonă pentru fiul ei. Bona stătea cu copilul două săptămâni pe lună. În zilele când stătea cu copilul, încerca să-l înveţe cum să se poarte. Când făcea o prostie sau spunea o vorbă ruşinoasă sau se mânia, bona îi spunea că nu-i frumos şi că Domnul Isus îl aude şi Lui nu-i place să-l audă vorbind urât. Copii, voi spuneţi vorbe ruşinoase? Mai rău era când se întâlnea cu prietenii, pentru că vorbeau lucruri urâte.

  De câte ori avea ocazia, bona îi povestea de eroii din Biblie, despre faptele lor. Pe când îşi aniversa ziua de naştere, i-a oferit cadou o Biblie pentru copii, cu gândul că va citi din ea şi îşi va schimba comportamentul. Într-o zi, copilul o văzu pe mama lui mâniindu-se şi spunând vorbe ruşinoase. Şi rămase uimit! „Mamă, de ce vorbeşti aşa urât şi te mânii? întreabă copilul. Bona mi-a spus că nu este frumos să vorbim aşa, pentru că nu-i place Domnului Isus.” Mama copilului a amuţit, şi nu a ştiut ce să mai spună. Voi cum aţi proceda copii, când părinţii voştri se mânie şi spun vorbe ruşinoase? Le urmaţi exemplul dat, sau sunteţi atenţi la vorbele pe care le rostiţi ?

  Biblia ne spune în Coloseni cap. 3 cu versetul 8: „Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase, cari v-ar putea ieşi din gură.” Morala: Nu imita comportamentul rău al altora, chiar şi al părinţilor, ca să fii fericit şi Domnului Isus să-I placă.

  Dimoiu Laurenţiu, Ghid – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Un model autentic

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Dumnezeu te cunoaște

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Fii tu modelul!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...