Articolul precedentLicențiat la nouă ani
  Articolul următorAmikor már túl késő

  Vorbele „buclucașe”

  Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

  Cu ceva timp în urmă, o mamă căuta o bonă care să aibă grijă de copilul său, cât timp ea era plecată la serviciu. Căută în stânga, căută în dreapta, dar nu găsi. Într-o zi, pe când se plimba cu mama ei, se întâlni cu o veche cunoştinţă care fusese colegă cu mama sa, la o firmă de renume. Se salutară şi o întrebă dacă cunoaşte pe cineva care să-i fie bonă pentru fiul ei, urmată de întrebarea: „N-aţi vrea să staţi dumneavoastră cu ea?”

  Doamna a devenit astfel bonă pentru fiul ei. Bona stătea cu copilul două săptămâni pe lună. În zilele când stătea cu copilul, încerca să-l înveţe cum să se poarte. Când făcea o prostie sau spunea o vorbă ruşinoasă sau se mânia, bona îi spunea că nu-i frumos şi că Domnul Isus îl aude şi Lui nu-i place să-l audă vorbind urât. Copii, voi spuneţi vorbe ruşinoase? Mai rău era când se întâlnea cu prietenii, pentru că vorbeau lucruri urâte.

  De câte ori avea ocazia, bona îi povestea de eroii din Biblie, despre faptele lor. Pe când îşi aniversa ziua de naştere, i-a oferit cadou o Biblie pentru copii, cu gândul că va citi din ea şi îşi va schimba comportamentul. Într-o zi, copilul o văzu pe mama lui mâniindu-se şi spunând vorbe ruşinoase. Şi rămase uimit! „Mamă, de ce vorbeşti aşa urât şi te mânii? întreabă copilul. Bona mi-a spus că nu este frumos să vorbim aşa, pentru că nu-i place Domnului Isus.” Mama copilului a amuţit, şi nu a ştiut ce să mai spună. Voi cum aţi proceda copii, când părinţii voştri se mânie şi spun vorbe ruşinoase? Le urmaţi exemplul dat, sau sunteţi atenţi la vorbele pe care le rostiţi ?

  Biblia ne spune în Coloseni cap. 3 cu versetul 8: „Dar acum lăsaţi-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmăşie, de răutate, de clevetire, de vorbele ruşinoase, cari v-ar putea ieşi din gură.” Morala: Nu imita comportamentul rău al altora, chiar şi al părinţilor, ca să fii fericit şi Domnului Isus să-I placă.

  Dimoiu Laurenţiu, Ghid – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...