Traseul vieții

  Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

  Acest text vine ca o confirmare a unei trăiri nu tocmai pozitive, adică acum, „lăsați-vă de toate aceste lucruri”. Cu alte cuvinte, ai greșit, te-ai înfuriat, ai avut gânduri de vrăjmășie, ai fost rău, ai bârfit, ai vorbit urât…dar…acum, gata!

  Aici intervine partea cea mai grea, ai ajuns în acel moment în care conștientizezi tot ce ai făcut rău, și…? Ce urmează? Să renunți la tot acel comportament. Dar cum? E atât de ușor? Există o rețetă minune? Nu găsim neapărat o rețetă cu tratament concret împotriva răutății ascunse din inimă, dar găsim în Scriptură niște indicatoare absolut fabuloase în momente de cumpănă. Atunci când în timpul umblării tale ai întâlnit aceste obstacole și te-au doborât, nu poți decât să te ridici și să cauți acele indicatoare care te vor duce pe traseul cel bun.

  1. „Întărește-te și îmbărbătează-te” este un prim sfat în lupta pe care o duci. S-a întâmplat să cazi dar nu rămâi acolo, te ridici și mergi mai departe. În Coloseni găsim alte indicatoare ce ne vor îndrepta către drumul cel bun:

  2. „Îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu blândețe…”, adică fii bun pentru tine și pentru alții. Făcând asta, tu vei fi fericit!

  3. Un alt popas este aici: „Îngăduiți-vă unii pe alții, iertați-vă unul pe altul!” Știu că e greu, dar nimic nu se compară cu îmbrățișarea iertării. Încearc-o!

  4. Un alt indicator pe care îl vei întâlni: „Îmbrăcați-vă cu dragostea…!” Nu e ușor să iubești pe cineva care ți-a greșit, dar se spune că dragostea este „legătura desăvârșirii”. Ce minunat! Și când ai ajuns aproape de țintă, ești acolo sus, ai urmat indicatoarele corecte și ai ajuns pe vârful muntelui, ești aproape să atingi steagul, „fii recunoscător”! Dragă exploratorule, ai atins ținta! Cu mult efort, dar ești SUS! Iar dacă se întâmplă să cazi din nou, caută traseul cel bun!

  Mogheri Alina, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Un model autentic

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Dumnezeu te cunoaște

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Fii tu modelul!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...