Traseul vieții

  Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

  Acest text vine ca o confirmare a unei trăiri nu tocmai pozitive, adică acum, „lăsați-vă de toate aceste lucruri”. Cu alte cuvinte, ai greșit, te-ai înfuriat, ai avut gânduri de vrăjmășie, ai fost rău, ai bârfit, ai vorbit urât…dar…acum, gata!

  Aici intervine partea cea mai grea, ai ajuns în acel moment în care conștientizezi tot ce ai făcut rău, și…? Ce urmează? Să renunți la tot acel comportament. Dar cum? E atât de ușor? Există o rețetă minune? Nu găsim neapărat o rețetă cu tratament concret împotriva răutății ascunse din inimă, dar găsim în Scriptură niște indicatoare absolut fabuloase în momente de cumpănă. Atunci când în timpul umblării tale ai întâlnit aceste obstacole și te-au doborât, nu poți decât să te ridici și să cauți acele indicatoare care te vor duce pe traseul cel bun.

  1. „Întărește-te și îmbărbătează-te” este un prim sfat în lupta pe care o duci. S-a întâmplat să cazi dar nu rămâi acolo, te ridici și mergi mai departe. În Coloseni găsim alte indicatoare ce ne vor îndrepta către drumul cel bun:

  2. „Îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu blândețe…”, adică fii bun pentru tine și pentru alții. Făcând asta, tu vei fi fericit!

  3. Un alt popas este aici: „Îngăduiți-vă unii pe alții, iertați-vă unul pe altul!” Știu că e greu, dar nimic nu se compară cu îmbrățișarea iertării. Încearc-o!

  4. Un alt indicator pe care îl vei întâlni: „Îmbrăcați-vă cu dragostea…!” Nu e ușor să iubești pe cineva care ți-a greșit, dar se spune că dragostea este „legătura desăvârșirii”. Ce minunat! Și când ai ajuns aproape de țintă, ești acolo sus, ai urmat indicatoarele corecte și ai ajuns pe vârful muntelui, ești aproape să atingi steagul, „fii recunoscător”! Dragă exploratorule, ai atins ținta! Cu mult efort, dar ești SUS! Iar dacă se întâmplă să cazi din nou, caută traseul cel bun!

  Mogheri Alina, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...