Articolul precedentUriașul născut în nouă zile
  Articolul următorA nagy nyomorúság

  Fii desăvârșit!

  Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

  Ziua Mondială a curăţeniei – zi ȋn care milioane de oameni se mobilizează şi organizează diferite activităţi ce vizează protejarea mediului ȋnconjurător. Cum a luat fiinţă o astfel de sărbătoare şi când?

  Pentru ȋnceput, Ian Kiernan AO a organizat un eveniment comunitar, Clean Up Sydney Harbour, după ce ȋn 1987, a participat la o cursă de iahturi ȋn jurul lumii şi a fost ȋngrozit de gunoaiele ce sufocau oceanele. Ȋn 1990 a avut loc o zi de curaţenie naţională, urmând ca ȋn 1993 să ȋnfiinţeze Clean Up the World şi cu sprijinul Programului ONU pentru Mediu, să mobilizeze 30 000 000 oameni din 80 de ţări.

  De atunci ȋncoace, ȋn fiecare an, ȋn toată lumea se unesc grupuri comunitare pentru a ajuta la protejarea mediului. Sunt sigură că şi la voi acasă sunt zile de curăţenie generală sau zile de curăţenie săptămânală, la care ajutaţi astfel ȋncât să locuiţi ȋntr-un mediu curat. Dar… oare doar mediul ȋn care locuim e important pentru o viaţă sănătoasă? Desigur că nu.

  Igiena personală este la fel de importantă, dar Tatăl Ceresc, prin apostolul Pavel, ne ȋndeamnă să facem şi o altfel de curăţenie şi să renunţăm la tot ceea ce ar putea răni pe cei din jurul nostru, dar care ne-ar face rău şi nouă.

  „Puterea unei vieţi mai înalte, mai curate și mai nobile este lucrul de care avem cea mai mare nevoie. Lumea stăpânește prea mult cugetarea noastră, în timp ce Împărăţia cerurilor, prea puţin. …Desăvârșirea morală și spirituală, prin harul și puterea lui Hristos, este făgăduită tuturor. Isus este izvorul puterii, fântâna vieţii. El ne duce la Cuvântul Său și din pomul vieţii ne pune înainte frunze pentru tămăduirea sufletelor bolnave de păcat. El ne conduce la tronul lui Dumnezeu și ne pune în gură o rugăciune prin care suntem aduși într-o mai strânsă legătură cu Sine. Spre binele nostru, El pune la lucru mijloacele atotputernice ale cerului.” E. G. White, Faptele Apostolilor, p. 478

  Vorbirea şi comportamentul ne sunt influenţate de relaţia cu Isus. Aşadar, citeşte Scriptura şi rogă-te zilnic!

  Ionela Fodor, Ghid – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...