Articolul precedentUriașul născut în nouă zile
  Articolul următorA nagy nyomorúság

  Fii desăvârșit!

  Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

  Ziua Mondială a curăţeniei – zi ȋn care milioane de oameni se mobilizează şi organizează diferite activităţi ce vizează protejarea mediului ȋnconjurător. Cum a luat fiinţă o astfel de sărbătoare şi când?

  Pentru ȋnceput, Ian Kiernan AO a organizat un eveniment comunitar, Clean Up Sydney Harbour, după ce ȋn 1987, a participat la o cursă de iahturi ȋn jurul lumii şi a fost ȋngrozit de gunoaiele ce sufocau oceanele. Ȋn 1990 a avut loc o zi de curaţenie naţională, urmând ca ȋn 1993 să ȋnfiinţeze Clean Up the World şi cu sprijinul Programului ONU pentru Mediu, să mobilizeze 30 000 000 oameni din 80 de ţări.

  De atunci ȋncoace, ȋn fiecare an, ȋn toată lumea se unesc grupuri comunitare pentru a ajuta la protejarea mediului. Sunt sigură că şi la voi acasă sunt zile de curăţenie generală sau zile de curăţenie săptămânală, la care ajutaţi astfel ȋncât să locuiţi ȋntr-un mediu curat. Dar… oare doar mediul ȋn care locuim e important pentru o viaţă sănătoasă? Desigur că nu.

  Igiena personală este la fel de importantă, dar Tatăl Ceresc, prin apostolul Pavel, ne ȋndeamnă să facem şi o altfel de curăţenie şi să renunţăm la tot ceea ce ar putea răni pe cei din jurul nostru, dar care ne-ar face rău şi nouă.

  „Puterea unei vieţi mai înalte, mai curate și mai nobile este lucrul de care avem cea mai mare nevoie. Lumea stăpânește prea mult cugetarea noastră, în timp ce Împărăţia cerurilor, prea puţin. …Desăvârșirea morală și spirituală, prin harul și puterea lui Hristos, este făgăduită tuturor. Isus este izvorul puterii, fântâna vieţii. El ne duce la Cuvântul Său și din pomul vieţii ne pune înainte frunze pentru tămăduirea sufletelor bolnave de păcat. El ne conduce la tronul lui Dumnezeu și ne pune în gură o rugăciune prin care suntem aduși într-o mai strânsă legătură cu Sine. Spre binele nostru, El pune la lucru mijloacele atotputernice ale cerului.” E. G. White, Faptele Apostolilor, p. 478

  Vorbirea şi comportamentul ne sunt influenţate de relaţia cu Isus. Aşadar, citeşte Scriptura şi rogă-te zilnic!

  Ionela Fodor, Ghid – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Un model autentic

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Dumnezeu te cunoaște

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Fii tu modelul!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...