Articolul precedentPachetul C9
  Articolul următorIsten népét nem lehet megtéveszteni

  Cuvinte grele

  Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

  Ce zici, este ușor sau greu de făcut ce spune Pavel aici? La care dintre comportamentele rele din acest verset ți se pare cel mai greu de renunțat? Fiecare dintre noi avem anumite slăbiciuni și tocmai pentru că suntem diferiți, lupta cu aceste lucruri este diferită de la om la om. Dar vreau să te mai întreb ceva: care crezi că este cuvântul cel mai important din acest text? Care crezi că este cuvântul care dă sens? Mai citește o dată versetul și găsește acest cuvânt.

  „Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mînie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură”.

  Dacă vei citi și versetul dinainte, vei vedea că Pavel compară prezentul cu trecutul, acum-cu cândva, azi-cu atunci. El spune: cândva (altă dată) erați robi ai acestor păcate dar acum nu mai sunteți. Iată de ce cred că cuvântul cheie este „acum”. După ce omul Îl cunoaște pe Dumnezeu ca pe un Mântuitor care poate și vrea să îi ierte păcatele, el se poate lăsa de toate relele pe care le-a făcut în trecut, când nu-L cunoștea pe Dumnezeu.

  De fapt, expresia folosită de Pavel aici, când spune „lăsați-vă” are înțelesul de a lepăda o cămașă, de a dezbrăca o haină. „Atunci” (când ne mâniam, când ne purtam cu răutate sau vorbeam fără rușine), acel „atunci” nu trebuie să mai fie. „Acum” (după ce am cunoscut iertarea lui Dumnezeu) putem renunța la vechile păcate atăt de ușor cum ai dezbrăca o haină. Atât de ușor! Care este păcatul de care te vei „dezbrăca” azi? Roagă-L pe Dumnezeu să-ți dea puterea de care ai nevoie.

  Dorin Cristea, Director Tineret – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...