Articolul precedentDoar nouă salvați
  Articolul următorAz Úr megóvja gyermekeit

  Un creștin mânios?!

  Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

  Ați văzut vreun om mânios? Dar voi, v-ați mâniat vreodată? Dar cum te simți atunci când cineva îți vorbește urât și este mânios pe tine? Dacă este unul din prietenii tăi?

  Când aveam vreo 7-8 ani aveam o pasiune pentru sport, iar aproape zilnic, după ore, rămâneam cu colegii de clasă pe terenul de fotbal. Într-o ocazie eram pe teren, iar în timpul meciului un coleg din echipa adversă l-a lovit intenționat la picioare pe un coechipier, pentru a întrerupe atacul echipei din care făceam parte.

  De la o lovire intenționată, într-un joc sportiv, s-a trecut la o altă activitate mai puțin creștinească, și anume rostirea de înjurături și cuvinte urâte, pline de mânie împotriva celuilalt adversar, iar cel care a aprins tot acest conflict a avut un comportament asemănător. Astfel meciul s-a terminat foarte repede: cel care avea mingea, pentru că nu îi plăceau astfel de discuții, și-a luat mingea și a plecat acasă, iar ceilalți am fost nevoiți să plecăm.

  Cum reacționezi atunci când cineva îți vorbește cu mânie? Poate ai trecut prin astfel de întâmplări, în care ai avut parte de cuvinte pline de răutate, sau poate ai fost chiar tu în situația de a le rosti. Uneori, când treci prin astfel de momente este greu să te abții de la a nu spune nimic, mai ales când știi că tu nu ai greșit cu nimic, iar celălalt te enervează la culme, parcă o face intenționat. Uneori chiar trebuie să îți muști limba pentru a nu-i da o replică urâtă.

  Pavel le vorbește oamenilor din Colose despre alungarea mâniei, vrăjmășiei, răutații din mijlocul lor. El le porunceşte colosenilor ca, o dată pentru totdeauna, printr-un act de voinţă, să înlăture de la ei toate lucrurile negative. Cel care Îl are pe Dumnezeu nu are un asemenea comportament; Chiar dacă este provocat, el răspunde cu iubire, este îndelung răbdător și plin de pace. Un proverb turcesc spune: „Cine se scoală mânios, se culcă păgubit!”.

  De cele mai multe ori, atunci când luăm anumite decizii la mânie, le luăm numai în paguba noastră, și astfel ne facem rău singuri. Te provoc astăzi să lași mânia și răutatea deoparte! Atunci când ești provocat, să răspunzi cu dragoste. La sfârșitul zilei, ia-ți un timp de meditație și vezi dacă ai ieșit învingător sau ești un învins! Iar dacă ești un învins, nu ezita să mai încerci și în zilele următoare.

  Succes, drag copil și tânăr!

  Lucian Tomoiagă, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Un model autentic

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Dumnezeu te cunoaște

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Fii tu modelul!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Publicate astăzi

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!