Articolul precedentDoar nouă salvați
  Articolul următorAz Úr megóvja gyermekeit

  Un creștin mânios?!

  Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)

  Ați văzut vreun om mânios? Dar voi, v-ați mâniat vreodată? Dar cum te simți atunci când cineva îți vorbește urât și este mânios pe tine? Dacă este unul din prietenii tăi?

  Când aveam vreo 7-8 ani aveam o pasiune pentru sport, iar aproape zilnic, după ore, rămâneam cu colegii de clasă pe terenul de fotbal. Într-o ocazie eram pe teren, iar în timpul meciului un coleg din echipa adversă l-a lovit intenționat la picioare pe un coechipier, pentru a întrerupe atacul echipei din care făceam parte.

  De la o lovire intenționată, într-un joc sportiv, s-a trecut la o altă activitate mai puțin creștinească, și anume rostirea de înjurături și cuvinte urâte, pline de mânie împotriva celuilalt adversar, iar cel care a aprins tot acest conflict a avut un comportament asemănător. Astfel meciul s-a terminat foarte repede: cel care avea mingea, pentru că nu îi plăceau astfel de discuții, și-a luat mingea și a plecat acasă, iar ceilalți am fost nevoiți să plecăm.

  Cum reacționezi atunci când cineva îți vorbește cu mânie? Poate ai trecut prin astfel de întâmplări, în care ai avut parte de cuvinte pline de răutate, sau poate ai fost chiar tu în situația de a le rosti. Uneori, când treci prin astfel de momente este greu să te abții de la a nu spune nimic, mai ales când știi că tu nu ai greșit cu nimic, iar celălalt te enervează la culme, parcă o face intenționat. Uneori chiar trebuie să îți muști limba pentru a nu-i da o replică urâtă.

  Pavel le vorbește oamenilor din Colose despre alungarea mâniei, vrăjmășiei, răutații din mijlocul lor. El le porunceşte colosenilor ca, o dată pentru totdeauna, printr-un act de voinţă, să înlăture de la ei toate lucrurile negative. Cel care Îl are pe Dumnezeu nu are un asemenea comportament; Chiar dacă este provocat, el răspunde cu iubire, este îndelung răbdător și plin de pace. Un proverb turcesc spune: „Cine se scoală mânios, se culcă păgubit!”.

  De cele mai multe ori, atunci când luăm anumite decizii la mânie, le luăm numai în paguba noastră, și astfel ne facem rău singuri. Te provoc astăzi să lași mânia și răutatea deoparte! Atunci când ești provocat, să răspunzi cu dragoste. La sfârșitul zilei, ia-ți un timp de meditație și vezi dacă ai ieșit învingător sau ești un învins! Iar dacă ești un învins, nu ezita să mai încerci și în zilele următoare.

  Succes, drag copil și tânăr!

  Lucian Tomoiagă, Pastor – Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...