Articolul precedentCând ești în al nouălea cer
  Articolul următorIsten népe megszabadul

  Cu ochii în patru

  Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21, 22)

  Nu departe de portul Halifax, la aproape 200 Km de coasta canadiană, se găsește o insulă numită Sable, vestită pentru că în preajma ei și-au găsit moartea sute de corăbii. Cei care au studiat cauzele acestor tragedii, au descoperit că insula Sable este „călătoare”. Ea își schimbă mereu forma și poziţia, fiind imposibil de așezat într-un contur precis. Valurile spală malul apusean, care astfel se afundă mereu în apă, în timp ce coasta răsăriteană, sub acţiunea vântului care aduce munţi de praf, ia mereu forme noi. În felul acesta insula „se mișcă” spre răsărit cu o viteză de circa 230 de metri pe an.

  Din anul 1766 până în anul 1966, deci în 200 de ani, insula a parcurs aproape 45 de kilometri. Un adevărat record în domeniu. Călătoria ei este foarte primejdioasă pentru marinari. Din această cauză, ei au numit-o „sicriul călător” sau, după alte surse, „cimitirul Atlanticului de Nord”.

  Deoarece nisipurile au culori variabile, uneori ajungând chiar la culorile apei, este ușor de înţeles cum marinarii, înșelaţi, duceau corăbiile de bună voie la pieire sigură. Astăzi, insula are două faruri iar pericolul de naufragiu a fost aproape eliminat. Și tu ai întâlnit, probabil, lucruri care au părut inițial inofensive, chiar bune, iar apoi s-au dovedit catastrofale.

  Ai luat drept sigure niște prietenii dubioase, care apoi s-au dovedit că te îndepărtează de familie, de învățatul pentru școală sau chiar de Dumnezeu. Lumea care ne înconjoară este înșelătoare pentru un copil al lui Dumnezeu. De cele mai multe ori, Satana ne asaltează cu ispite diverse, ascunse cu dibăcie, urmărind să-i ducă la naufragiu spiritual pe cei care nu au „cercetat toate lucrurile”.

  Cunoscând lucrul acesta, propune-ți azi să te ferești de ceea ce pare rău și caută în toate doar binele. Nu vei eșua, pentru că te va lumina Farul nostru ceresc, care îți va arăta calea. Succes!

  Claudiu Vasile, Conducător de Club – Conferința Oltenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...