Articolul precedentOpt plus unu egal B
  Articolul următorIsten kinyilvánítja hatalmát

  Precum cine să mai fiu?

  Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21, 22)

  Adolescența, pe lângă valuri de emoții și trăiri noi, aduce cu ea o dorință imensă de cunoaștere. Să te cunoști și să te formezi ca persoană poate fi un proces dificil în zilele de astăzi, în care parcă „liderii adevărați” lipsesc din preajma noastră! Poate și tu ai căutat sau cauți modele în jurul tău.

  Poate îți este greu să găsești persoane autentice cu care să vrei să te asemeni sau poate că modelele tale te-au dezamăgit în trecut și nu mai știi „ca cine” ai vrea să ajungi. Biblia ne oferă în versetele zilei de astăzi, un scurt ghid spiritual, ce poate fi aplicat în dezvoltarea noastră individuală pentru o mai bună orientare.

  Pasul 1: „Cercetați toate lucrurile…” Cercetarea reprezintă pasul esențial pentru analizarea oricărui subiect. Fără a cerceta, omul nu deprinde o viziune largă și clară, neputând astfel să își formeze o imagine corectă asupra unui subiect. Omul Bibliei cercetează, nu judecă!

  Pasul 2: „şi păstraţi ce este bun.” Cu o imagine clară în urma cercetării, Biblia ne îndeamnă la o înțelepciune desăvârșită. Păstrați ce este bun. Astfel, omul lui Dumnezeu va învăța o lecție bună din orice aspect al vieții.

  Pasul 3: „Feriţi-vă de orice se pare rău.” În urma cercetării și a separării binelui de rău, fiecare dintre noi are ocazia și îndemnul de a se feri de ceea ce pare rău.

  O cercetare corectă va duce la o separare corectă a ceea ce PARE rău, de ceea ce ESTE rău. Așadar, cum pot aplica acest verset în viața mea? Răspuns: Roagă-te, cercetează, ia tot ceea ce este bun din orice și ferește-te de ceea ce pare a fi rău în jurul tău. În ciuda preconcepțiilor multora de „a crede și a nu cerceta” Biblia încurajează la cercetarea tuturor lucrurilor.

  În viața spirituală, o cercetare corectă a Scripturilor, va duce la o mai puternică ancorare în credintă. În viața de zi cu zi, cercetarea ne va feri de ceea ce este rău și ne va crea perspective clare.

  Așadar, cercetați spre Slava Lui. Luați ce este bun din tot, creșteți în înțelepciune și feriți-vă de rău.

  Finichiu Adelin, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...