Articolul precedentOpt plus unu egal B
  Articolul următorIsten kinyilvánítja hatalmát

  Precum cine să mai fiu?

  Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21, 22)

  Adolescența, pe lângă valuri de emoții și trăiri noi, aduce cu ea o dorință imensă de cunoaștere. Să te cunoști și să te formezi ca persoană poate fi un proces dificil în zilele de astăzi, în care parcă „liderii adevărați” lipsesc din preajma noastră! Poate și tu ai căutat sau cauți modele în jurul tău.

  Poate îți este greu să găsești persoane autentice cu care să vrei să te asemeni sau poate că modelele tale te-au dezamăgit în trecut și nu mai știi „ca cine” ai vrea să ajungi. Biblia ne oferă în versetele zilei de astăzi, un scurt ghid spiritual, ce poate fi aplicat în dezvoltarea noastră individuală pentru o mai bună orientare.

  Pasul 1: „Cercetați toate lucrurile…” Cercetarea reprezintă pasul esențial pentru analizarea oricărui subiect. Fără a cerceta, omul nu deprinde o viziune largă și clară, neputând astfel să își formeze o imagine corectă asupra unui subiect. Omul Bibliei cercetează, nu judecă!

  Pasul 2: „şi păstraţi ce este bun.” Cu o imagine clară în urma cercetării, Biblia ne îndeamnă la o înțelepciune desăvârșită. Păstrați ce este bun. Astfel, omul lui Dumnezeu va învăța o lecție bună din orice aspect al vieții.

  Pasul 3: „Feriţi-vă de orice se pare rău.” În urma cercetării și a separării binelui de rău, fiecare dintre noi are ocazia și îndemnul de a se feri de ceea ce pare rău.

  O cercetare corectă va duce la o separare corectă a ceea ce PARE rău, de ceea ce ESTE rău. Așadar, cum pot aplica acest verset în viața mea? Răspuns: Roagă-te, cercetează, ia tot ceea ce este bun din orice și ferește-te de ceea ce pare a fi rău în jurul tău. În ciuda preconcepțiilor multora de „a crede și a nu cerceta” Biblia încurajează la cercetarea tuturor lucrurilor.

  În viața spirituală, o cercetare corectă a Scripturilor, va duce la o mai puternică ancorare în credintă. În viața de zi cu zi, cercetarea ne va feri de ceea ce este rău și ne va crea perspective clare.

  Așadar, cercetați spre Slava Lui. Luați ce este bun din tot, creșteți în înțelepciune și feriți-vă de rău.

  Finichiu Adelin, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Un model autentic

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Dumnezeu te cunoaște

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Fii tu modelul!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...