Articolul precedentElev de nota 9
  Articolul următorA hitük miatt raboskodók megszabadulnak

  Păstrează ce e bun

  Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21, 22)

  Atunci când Dumnezeu a creat omul, Dumnezeu i-a dat și o putere de a influența pe cei din jurul lui, dar în același timp, de a fi el însuși influențat. Fiecare dintre noi este influențat de părinți, de colegi, de filmele la care se uită.

  Toate aceste lucruri ne formează caracterul în fiecare zi. Fiecare lucru mic își aduce aportul la ceea ce devii. Sunt sigur că tu, cel care citești acest mesaj, îți dorești ca atunci când vei deveni adult, să ai un caracter frumos, al unui om care în tot ce face, pune tot ce poate el mai bine. Un caracter care să îți ofere bucurii și satisfacții dar și salvarea pe care Dumnezeu a promis-o. Dar acest caracter îl poți dezvolta doar hrănind trupul tău si în special mintea ta, cu lucruri sănătoase.

  Pentru a ne petrece timpul cu lucruri bune, trebuie să analizăm cu atenție fiecare lucru din viața noastră. De tot ce e rău, și ar putea să influențeze viața noastră, într-un mod negativ, trebuie să ne ferim.

  Atunci când un miner care sapă după metale prețioase scoate la suprafață argintul, acesta este amestecat cu alte elemente. Pentru ca acesta să poată fi vândut sau folosit, el trebuie să fie purificat. Argintul are un punct foarte înalt de topire, astfel că pentru a fi purificat, trebuie încălzit până la aproximativ 1000℃. Doar dacă trece prin acest proces, argintul devine valoros și poate fi utilizat pentru scopul care îi dă valoare.

  La fel cum argintul trebuie să treacă prin foc, pentru a scăpa de lucrurile nefolositoare care sunt în jurul lui, tu trebuie să treci lucrurile cu care te preocupi, printr-un foc. Acest foc sunt principiile pe care le-ai învățat de la părinții tăi și principiile pe care Dumnezeu ni le oferă prin Biblie. Tot ceea ce faci trebuie să treacă prin acest foc, ce spune Biblia și ce spun părinții despre asta.

  Te încurajez să folosești principiile despre care am vorbit pentru a dezvolta un caracter frumos.

  Adrian Pașca, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu ești o povară prea mare

  „Până la bătrânețea voastră Eu voi fi Același, până la căruntețile voastre vă voi sprijini.....

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...

  Fii bun!

  "Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui. " Proverbe 19:22Un băiețel de 6...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...

  Publicate astăzi

  Sătul să fi bun

  A fi bun - a fi ascultător așa cum îți cere Dumnezeu - înseamnă a fi pregătit pentru ce are Dumnezeu mai bun să ofere.

  Totul va fi clar

  Poate niciodată nu vom înțelege motivul pentru multele lucruri care ni se întâmplă în această viață, dar știu că „Într-o zi, El îmi va explica totul”. Aștept cu nerăbdare acea zi.

  Model perfect

  Dacă ne mărturisim păcatele și le abandonăm, dacă venim la Isus în pocăință și în umilința sufletului, recunoscându-ne incapacitatea de a îndepărta chiar și un punct sau o pată de păcat și sprijinindu-ne numai pe meritele Mântuitorului crucificat, putem aștepta iertarea, căci cuvântul Lui e garantat. GÂNDESC MAI DEPARTE Se află ceva în viața mea care mă împiedică să-L urmez pe Hristos fără rezerve?

  A hűség követelménye

  „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint Jézus Krisztus jó vitéze.” (2Tim 2:3)Krisztus katonái vagyunk,...

  Un pas necontrolat

  "Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipsește niciodată în nevoi. "...