Articolul precedentElev de nota 9
  Articolul următorA hitük miatt raboskodók megszabadulnak

  Păstrează ce e bun

  Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21, 22)

  Atunci când Dumnezeu a creat omul, Dumnezeu i-a dat și o putere de a influența pe cei din jurul lui, dar în același timp, de a fi el însuși influențat. Fiecare dintre noi este influențat de părinți, de colegi, de filmele la care se uită.

  Toate aceste lucruri ne formează caracterul în fiecare zi. Fiecare lucru mic își aduce aportul la ceea ce devii. Sunt sigur că tu, cel care citești acest mesaj, îți dorești ca atunci când vei deveni adult, să ai un caracter frumos, al unui om care în tot ce face, pune tot ce poate el mai bine. Un caracter care să îți ofere bucurii și satisfacții dar și salvarea pe care Dumnezeu a promis-o. Dar acest caracter îl poți dezvolta doar hrănind trupul tău si în special mintea ta, cu lucruri sănătoase.

  Pentru a ne petrece timpul cu lucruri bune, trebuie să analizăm cu atenție fiecare lucru din viața noastră. De tot ce e rău, și ar putea să influențeze viața noastră, într-un mod negativ, trebuie să ne ferim.

  Atunci când un miner care sapă după metale prețioase scoate la suprafață argintul, acesta este amestecat cu alte elemente. Pentru ca acesta să poată fi vândut sau folosit, el trebuie să fie purificat. Argintul are un punct foarte înalt de topire, astfel că pentru a fi purificat, trebuie încălzit până la aproximativ 1000℃. Doar dacă trece prin acest proces, argintul devine valoros și poate fi utilizat pentru scopul care îi dă valoare.

  La fel cum argintul trebuie să treacă prin foc, pentru a scăpa de lucrurile nefolositoare care sunt în jurul lui, tu trebuie să treci lucrurile cu care te preocupi, printr-un foc. Acest foc sunt principiile pe care le-ai învățat de la părinții tăi și principiile pe care Dumnezeu ni le oferă prin Biblie. Tot ceea ce faci trebuie să treacă prin acest foc, ce spune Biblia și ce spun părinții despre asta.

  Te încurajez să folosești principiile despre care am vorbit pentru a dezvolta un caracter frumos.

  Adrian Pașca, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Un model autentic

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Dumnezeu te cunoaște

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Fii tu modelul!

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  Publicate astăzi

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!