Ciocolata

  Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21, 22)

  Vreau să îți spun că ador să mănânc ciocolată. Cea cu alune este preferata mea. Uneori îmi place să o savurez, alte ori când sunt grăbită o mestec în grabă, dar gustul ei inegalabil nu l-aș schimba cu nimic.

  Știai că primul european care a aflat despre ciocolată a fost Cristofor Columb, în 1502. În a patra sa călătorie către Americi, Columb a capturat o canoe cu bunuri pentru comerț între care erau și boabe de cacao. Dar nu a știut ce să facă cu aceste boabe. A mai durat încă 17 ani până când conchistadorul Fernando Cortes l-a observat pe regele aztec Montezuma bând cacao la curtea lui din Tenochtitlan. Aceasta a fost prima mare descoperire în utilizarea boabelor de cacao. Abia in secolul 17, europenii au început să adauge miere sau alți îndulcitori în aceasta băutură, iar istoria ciocolatei avea să se schimbe cu desăvârșire.

  În prepararea ciocolatei, astăzi se folosesc în mare parte ingrediente ca: lichior de ciocolată, praf de cacao, unt de cacao, lapte praf, zahăr, lecitină și arome sau creme. Diferențele între rețete sunt date de ingrediente specifice pentru fiecare producător și de cantitatea de cacao folosită. Fiecare ingredient din ciocolată are un rol bine stabilit: mai mult lapte praf face ca ciocolata să fie mai cremoasă, mai puțin zahăr o face mai amară – și mai aproape de gustul ei natural.

  De curând am participat și eu la specializarea CIOCOLATĂ. Mă tot întrebam, oare ce ar mai trebui să știu despre ciocolată? Îi știu gustul și îmi place. Știu că este ciocolată naturală fără zahăr, ciocolată amăruie sau ciocolată neagră, cu lapte, albă, cu arome sau umplutură. Știam că ciocolata neagră are și beneficii multiple. Ei află că mai ai de descoperit multe în aceasta privință. Conținutul ridicat de zahăr poate să îți dăuneze sănătății. De aceea alege să mănânci ciocolata care are în componența ei o cantitate de cel puțin 75% cacao. Atunci când mergi la cumpărături și vrei să îți cumperi o ciocolată încearcă să citești ce conține și mai ales cât de mult zahăr. Aveam și eu un timp când neglijam acest aspect, dar de ceva vreme m-am obișnuit să citesc ce conținut are produsul pe care vreau să îl cumpăr. Este un exercițiu bun pe care să ți-l formezi pentru binele și sănătatea ta. De aceea „cercetează toate lucrurile, și păstrează ce este bun. Ferește-te de orice rău” este și îndemnul de astăzi din partea Domnului, deoarece El dorește ca „toate lucrurile tale să-ţi meargă bine și sănătatea ta să sporească tot așa cum sporește sufletul tău.” 3 Ioan 1:2

  Laura Szász Geröcs, Director Exploratori – Conferința Transilvania de Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....