Articolul precedentUltima cifră
  Articolul următor„Meglátjátok az embernek Fiát”

  Coșul cu mere perfecte

  Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Feriți-vă de orice se pare rău. (1 Tesaloniceni 5:21, 22)

  Era o zi frumoasă de toamnă, când Paul culegea mere proaspete împreună cu tatăl său, din livada grădinii lor. Tatăl îl învăţa pe Paul că acele mere care i se par a fi rele, să le pună separat, iar în coşul lui să pună doar merele perfecte.

  Dorind să termine cât mai repede, să meargă la prietenii lui, Paul a strâns tot felul de mere ca să umple coşul cât mai repede. La final, era curios de ce oare tatăl îi spuse să ia doar merele perfecte în coş? În timp ce tatăl verifica coşul lui, i-a explicat că trebuie să cerceteze toate merele şi să păstreze doar pe cele bune, deoarece un singur măr rău poate să le strice şi pe celelalte din coş.

  De aceea e important să ne ferim să punem în coşul cu mere perfecte, orice măr care ni se pare a fi rău. Zilnic ne confruntăm cu tot felul de lucruri, bune sau mai puţin bune, care ne influenţează viaţa fără să ne dăm seama. De aceea, să renunţăm la lucrurile mai puţin bune și să le păstrăm doar pe cele valoroase care ne apropie de Hristos.

  Pentru astăzi vă provoc să vă feriţi de orice lucru care vi se pare că e rău şi să păstraţi în gândul şi inima voastră doar ce este bun, pentru a fi pe placul Domnului Isus şi pentru a fi mântuiţi.

  Radu Roman, Ghid – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Credința autentică

  „... aducându-mi aminte de credința sinceră care este în tine, care a locuit întâi în...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...