Articolul precedentTabla înmulțirii cu 10
  Articolul următorUrunk második eljövetele

  Încurajare prin mângâiere

  Și Însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veşnică și o bună nădejde, să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun! (2 Tesaloniceni 2:16,17)

  Este un cuvânt în aceste versete care ne atrage atenţia şi anume „mângâiere”. Cui nu-i place să fie dezmierdat? Vă amintiţi înainte de a fi exploratori, cum vă simţeaţi pe genunchii părinţilor, bunicilor, când vă ghemuiaţi în braţele lor şi venea atingerea aceea lină, care putea fi nu doar cu mâna, dar şi în cuvinte şi care aducea siguranţă şi iubire? Vremea a trecut şi mângăierile, poate chiar îmbrăţişările, s-au rărit. Poate că sunteţi la vârsta când aceste forme de exprimare a apartenenţei, a dorinţei de empatie, a spune fără cuvinte că ţinem la cineva, vi se par expirate, ineficiente, fără prea mare valoare, şi totuşi…

  La orice vârstă, chiar dacă nu recunoaştem, avem nevoie şi de aceste manifestări exterioare de apreciere şi iubire. Este minunat că avem pe Cineva care face mai mult decât atât, în sensul că mângâierea lui Dumnezeu ne atinge inimile, ne vindecă, ne dă putere să urcăm şi să depăşim munţii problemelor, ale greutăţilor şi suferinţelor vieţii, care vin fără să bată toba, fără se se anunţe, luându-ne pe nepregătite. Iar, pe lângă mângâierile aduse zilnic asupra noastră de Dumnezeu (chiar prin faptul că dimineaţa am deschis ochii, vedem pe fereastră cerul albastru), aşa cum spune Cuvântul, avem o mângâiere veşnică, adică avem nădejde că într-o zi, aceste stări de lucruri se vor sfârşi.

  Nu vor mai fi inimi zdrobite, triste, nemângâiate, însingurate şi fără speranţă. Haideţi ca astăzi, după ce această bună nădejde ne-a atins inimile, ne-a mângâiat şi ne-a întărit, să ducem şi noi mai departe această mângâiere veşnică, despre un Dumnezeu care a fost gata să sacrifice totul pentru salvarea omului păcătos, care S-a coborât şi ne-a împresurat cu mâna Sa protectoare.

  Despre un Păstor care a plecat în căutarea oii pierdute, despre un Tată care a alergat înaintea fiului risipitor şi a căzut pe grumazul lui plângând , despre un Mântuitor care ne-a săpat pe mâinile Lui, dându-ne valoare. Doresc ca Dumnezeu să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun!

  Românu Octavian, Instructor – Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....

  La umbra Celui atotputernic

  "Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui atotputernic, zice...

  Dincolo de drame

  "Voi, negreșit, v-ați gândit să-mi faceți rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca...

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....