O mângâiere continuă

Și Însuși Domnul nostru Isus Hristos, și Dumnezeu, Tatăl nostru, care ne-a iubit și ne-a dat, prin harul Său, o mângâiere veşnică și o bună nădejde, să vă mângâie inimile, și să vă întărească în orice lucru și cuvânt bun! (2 Tesaloniceni 2:16,17)

Un director al unei școli din Franța a fost complet dezamăgit de unul dintre elevii din școala sa. La sfârșitul anului, a scris despre el: „Este cel mai slab, cel mai dezordonat și cel mai nepromițător elev din școală! După 50 de ani, pe când directorul nu mai era viață, s-a organizat un referendum prin care urma să fie desemnată cea mai influentă personalitate a Franței, din toate timpurile.

Prin vot popular a fost ales tocmai acest elev slab, dezordonat și nepromițător: numele lui era Louis Pasteur, fondatorul medicinei moderne. In onoarea lui s-a decretat o sărbătoare națională. Fiind bolnav și în vârstă de 73 de ani, Louis Pasteur n-a putut participa la manifestările organizate pentru el la Paris. Cu aceasta ocazie, el a transmis un mesaj, care a fost citit de fiul său: „Viitorul nu aparține cuceritorilor, ci slujitorilor!”

Nu cei care se pregătesc să cucerească lumea vor domina viitorul, ci aceia care sunt gata sa le slujească semenilor. Louis Pasteur și-a dedicat viața unui singur scop și l-a atins. Tot ceea ce are un scop nobil și ceresc, poartă amprenta lui Dumnezeu. Când iei hotărârea de a spune un cuvânt frumos sau de a fi amabil cu cineva ori pur și simplu să dai o mâna de ajutor celui care are nevoie într-un fel de tine, nu este altceva decât amprenta lui Dumnezeu în acel lucru și în acel moment.

Chiar dacă uneori perspectiva este nepromițătoare sau tu ești o persoană ce pare a eșua din start, nu te descuraja. Adu-ți aminte de începutul vieții de elev a lui Louis Pasteur. La urma urmei pentru cine contează cu adevărat ceea ce faci? Singurul care va beneficia de ceea ce El vrea să-ți ofere, în final vei fi chiar tu, așa că nu lăsa lucrurile să capete un aspect negativ. Cele care nu îți sunt folositoare, renunță la ele. Dar în cele bune, implică-te pe deplin, pentru că acolo Dumnezeu îți va da succes mai devreme sau mai târziu, uneori chiar și după 50 de ani!

Daniel Daniluc, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor